NaslovnicaVijestiGary Neville imenovao 14 igrača koji su bili bolji od Salaha u...

Gary Neville imenovao 14 igrača koji su bili bolji od Salaha u Premier ligi u proteklih 11 godina

Zvijezda Liverpoola Mohamed Salah na dobrom je putu da osvoji nagradu za igrača sezone u Premier ligi, no koliko je on zaista dobar? Prema mišljenju legendarnog Garyja Nevillea, računajući posljednjih 11 godina, on nije ni u deset najboljih igrača lige.

Neville komentarisao učinak Salaha

Kada se egipatski reprezentativac vratio u Premier ligu prošlog ljeta u transferu vrijednom 42 miliona eura, nakon nekoliko sezona provedenih u Seriji A, nitko nije mogao ni pomisliti da će imati ovakav učinak, te da će biti smatran kandidatom za igrača sezone u ligi. Naravno, unatoč sjajnom učinku koji ima, konkurencija mu je i dalje velika, s obzirom da sjajnu sezonu imaju i Kevin De Bruyne, David Silva, Sergio Aguero, kao i zvijezda Tottenham Hotspura i najbolji strijelac lige Harry Kane.

Njegovim izdanjima ove sezone oduševljen je engleski novinar Piers Morgan, koji je na svom twitter profilu napisao da je Salah najbolji igrač u Premier ligi još od legendarnog Thierryja Henryja.

Međutim, sa njegovim mišljenjem se nimalo ne slaže legendarni Garry Neville, koji mu je obrzo odgovorio imenovavši čak 14 igrača koji su u proteklih 11 godina bili bolji od ‘egipatskog Messija’, kako ga mnogi nazivaju u Engleskoj. U pitanju su Cristiano Ronaldo, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, David Silva, Yaya Toure, Luis Suarez, Sergio Aguero, Diego Costa, Vincent Kompany, Robin Van Persie, Harry Kane, Carlos Tevez, Didier Drogba i David De Gea.

[su_bet_builder]

Mnogi navijači su se složili sa mišljenjem Nevillea, priznavši kako bi Salah trebao pružiti ovakav učinak i sljedeće sezone kako bi ušao u deset najboljih u posljednjih deset godina.

25-godišnjak igra sezonu iz snova u kojoj je oborio mnoštvo rekorda u Liverpoolu, te je bez sumnje najbolje pojačanje u ligama petice ove sezone. U ukupno 37 nastupa u svim takmičenjima ove sezone, postigao je 31 gol i podijelio 11 asistencija, od čega je 23 gola i devet asistencija imao u Premier ligi, gdje se ‘Redsi’ nalaze na trećem mjestu sa 57 osvojenih bodova nakon 28 odigranih kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!