NaslovnicaVijestiGary Neville: S obzirom na talent koji posjeduje, on bi trebao rasturati...

Gary Neville: S obzirom na talent koji posjeduje, on bi trebao rasturati u ovoj ligi

Prema mišljenju bivšeg defanzivca Manchester Uniteda Garyja Nevilla Anthony Martial bi trebao rasturati u Premier ligi s obzirom na to koliko je talentovan.

Neville poručio zvijezdi Uniteda da počne davati sve od sebe

Martial je ušao sa klupe na jučerašnjoj utakmici protiv Tottenham Hotspura i postigao pobjednički gol, a Neville smatra kako Francuz treba češće pokazivati za šta je sposoban.

U izjavi za Sky Sports, on je rekao: “Martialova karijera za sada u Manchester Unitedu bi se mogla opisati kao stani-kreni. S obzirom na talent koji posjeduje, on bi trebao rasturati u ovoj ligi. Izgubio je svoje mjesto u reprezentaciji Francuske, očito nešto nije u redu s njim.”

“Mourinho i francuski izbornik su malo na to utjecali. Imam osjećaj da nudi samo 85% onoga što zna. Kada bi pokazao i tih dodatnih 15% mogao bi učiniti bilo šta na terenu.”

[su_no1forfootball]

“On ima sve što je potrebno od igrača na njegovoj poziciji, smirenost pred golom, sjajan dribling, brzinu, snagu, ali šta je to što mu nedostaje?”

“Najbolji igrači na svijetu nemaju izgovore, kao što su Luis Suarez, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Martial je daleko od te kategorije, ali toj kategoriji treba težiti. On vrijedi 60 miliona eura i s tim talentom mora pokazati za šta je sposoban.”

“Postiže golove u velikim utakmicama, iskorištava velike trenutke i ima temperament za igranje velikih utakmica, ali volio bih to vidjeti od njega iz tjedna u tjedan.”

“On bi mogao postati igrač koji postiže 20 golova u 20 utakmica ukoliko zaista želi biti najbolji.”

Nakon što je stigao iz Monaca na Old Trafford 2015. godine, Martial je odigrao sjajnu prvu sezonu u kojoj je postigao 17 golova u svim takmičenjima.

Međutim, nakon dolaska Josea Mourinha izgubio je mjesto u početnih 11, ali i dalje pokazuje da je jedan od ključnih igrača Crvenih vragova.

[su_bet365_100_bonus]

[su_analize_kraj_teksta]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!