NaslovnicaVijestiGDJE SU SAD? Evo što se dogodilo sa devet igrača koji su...

GDJE SU SAD? Evo što se dogodilo sa devet igrača koji su 2011. stigli u Malagu za rekordne cifre!

Između 2011. i 2013. godine, u Malagi je vođen jedan od najzanimljivijih nogometnih projekata u posljednjih deset godina. Klub je u ljeto 2010. godine preuzeo šeik Abdullah Bin Nasser Al-Thani, a samo godinu dana kasnije je potrošio do tad neviđene cifre u andaluzijskom klubu.

Bivši igrači Malage

U to vrijeme trener kluba je bio Manuel Pellegrini, koji je dobio zadatak da Malagu pretvori u jedan od najboljih klubova na Pirinejskom poluotoku. Nakon što su u toj sezoni 2011/12 završili na četvrtom mjestu u La Ligi, te obezbijedili učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone, u kojoj su stigli do četvrtfinala u tom takmičenju, uslijedio je veliki pad.

Trenutno se nalaze u drugom rangu španjolskog nogometa, a evo što se dogodilo sa devet zvijezda na koje su potrošili 60 miliona eura u ljeto 2011. godine, kada je cijeli projekt započet.

[su_bet365_koeficijenti]

Isco – Real Madrid
Nakon dolaska u Malagu iz Valencije, Isco je za kratko vrijeme postao jedna od najvećih mladih zvijezda španjolskog nogometa. Trenutno nastupa za Real Madrid, u koji je stigao u ljeto 2013. godine za 30 miliona eura.

Santi Cazorla – Villarreal
U samo jednoj sezoni nakon dolaska u Malagu iz Villarreala, Cazorla je svojim nastupima obezbijedio transfer u Arsenal, gdje je ostao upamćen kao jedan od miljenika navijača. Nakon oporavka od velike povrede ranije ovog ljeta, on se besplatno vratio u svoj bivši klub, u kojem i počeo nogometnu karijeru.

Nacho Monreal – Arsenal
Arsene Wenger je očito pomno pratio Malagin projekt, te je 2013. godine doveo još jedno od njihovih novih pojačanja, a riječ je o Nachu Monrealu. 32-godišnjak i dalje nastupa u dresu ‘Topnika’, a ove sezone je skupio ukupno deset nastupa u svim takmičenjima.

[su_bet365_100bonus]

Joaquin – Real Betis
Bivši španjolski reprezentativac je na La Rosaledu stigao iz Valencije, a poput mnogih ostalih igrača, klub je napustio 2013. godine, kada je otišao u Fiorentinu. Nakon dvije godine provedene u Seriji A, on se u ljeto 2015. godine vratio u svoj bivši klub Betis, gdje i sada igra.

Jeremy Toulalan – slobodan igrač
Toulalan je važio za okosnicu Pellegrinijevog tima u dvije godine koliko je proveo u klubu nakon dolaska iz Lyona za 11 miliona eura. 2013. godine je otišao u Monaco za pet miliona eura, da bi tri godine kasnije potpisao za Bordeaux kojeg je napustio početkom ove godine, i trenutno je bez kluba.

Sergio Sanchez – Cadiz
Španjolski defanzivac je u Malagi ostao četiri sezone nakon što je došao iz Seville. Od odlaska u Panathinaikos u ljeto 2015. godine, on je nastupao za Rubin Kazan i Espanyol, a prošlog mjeseca je stigao u redove Cadiza.

Joris Mathijsen – završio karijeru
Bivši nizozemski reprezentativac je u Malagu stigao iz HSV-a, te se u Španjolskoj zadržao samo jednu sezonu. 2012. godine je otišao u Feyenoord, nakon čega je 2015. godine završio nogometnu karijeru.

Ruud van Nistelrooy – završio karijeru
Malaga je legendarnom Nistelrooyu bila posljednja destinacija u karijeri, koju je završio nakon samo godinu dana provedenih u klubu. U 28 nastupa te sezone postigao je tek četiri gola, a prva opcija na poziciji napadača ispred njega bio je Salomon Rondon.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!