NaslovnicaVijestiGerard Pique objasnio zašto je objavio da Neymar ostaje u Barceloni

Gerard Pique objasnio zašto je objavio da Neymar ostaje u Barceloni

Defanzivac Barcelone Gerard Pique objasnio je zašto je objavio na twitteru kako njegov suigrač i zvijezda Barcelone Neymar ostaje na Camp Nouu ovog ljeta.

Pique objasnio zašto je objavio da Neymar ostaje

Brazilski napadač je povezivan sa odlaskom u Paris Saint Germain, ali u posljednjih par dana su se stvari smirile i kako navode brojni izvori bliski klubu, 25-godišnjak se predomislio i želi ostati.

U nedjelju je Pique na svom twitter profilu postavio fotografiju sa Neymarom uz opis “se queda”, u prevodu “on ostaje”.

Međutim, uprkos toj objavi, na press konferenciji uoči večerašnje prijateljske utakmice protiv Manchester Uniteda, on je otkrio da je to bilo samo njegovo osobono mišljenje i da nema nikakve posebne informacije povodom “slučaja Neymar”.

“Opis u kojem piše da on ostaje je bilo samo osobno mišljenje. Imam dobar osjećaj povodom toga, to je neka moja intuicija. Nadam se da će ostati. U posljednjih nekoliko dana smo se svi opustili, ali još ništa nije službeno, jer ja ne odlučujem o njegovoj budućnosti, on sam se mora oglasiti. Nadam se da će to učiniti ubrzo.”

“Svi smo razgovarali s njim u proteklih par dana. Pokušao sam mu objasniti situaciju u kojoj se nalazi. Razumljivo je da mediji naprave dramu od toga. Na kraju dana, on ima 25 godina i jedinstven je talent. Ima opcije na svom stolu, moguće da je dobio dobru ponudu, ali ne mislim da je to slučaj.”

Pique je također komentarisao i pisanja u medijima kako Brazilac želi otići jer želi izaći iz Messijeve sjene, te postati lider u nekom drugom klubu.

“U Barci se morate boriti da ostanete u ekipi. Ako je razlog taj da želi postati glavni, onda bih mu poručio da ne ide u Pariz. Još je mlad i sumnjičav, što je razumljivo.”

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[su_no1forfootball]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!