NaslovnicaVijestiGerard Pique odgovorio na optužbe Sergija Ramosa

Gerard Pique odgovorio na optužbe Sergija Ramosa

Barcelona je sinoć, u 35. kolu španske Primere savladala Sporting Gijon sa 6-0, iako su do poluvremena postigli samo jedan gol. U 12. minuti su stigli do 1-0 golom Lea Messija, a u drugom poluvremenu eksplodirao je sjajni Luis Suarez koji je postigao četiri gola.

Gerard Pique

Prvi svoj gol večeras Urugvajac je postigao u 63. minut na asistenciju Inieste, a ostala dva iz jednaesteraca. U listu strijelaca upisao se i brazilski igrač Neymar, isto tako iz ‘sa kreča’.

Utakmicu je komentarisao i defnazivac Barcelone koji je standardno odigrao dobru partiju.

“U prvom poluvremenu smo se mučili, Sporting je imao dva vrlo opasna kontranapada. U drugom poluvremenu je sve bilo drugačije.”

“Mislim da nije u redu ta priča kako smo pobijedili zahvaljujući sucima. Posljednje odluke sudije, bile pogrešne ili ne, nisu uticale na rezultat. Nisam igrao rukom, tako da ni to ne može biti razlog tih priča. Pored svih kamera koje postoje, gdje se akcija može vidjeti iz raznih uglova, nije moguće da nije prikazano da nisam igrao rukom.”

Pique je komentarisao i optužbe igrača Real Madrida, Sergija Ramosa. Naime, Ramos je nedavno rekao kako Pique previše provocira, što ne bi trebao.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

“Ramosove izjave protiv mene? Nemam komentar. Evropsko prvenstvo se bliži i nije pravo vrijeme da pričamo o tome.”

Gerard Pique rekao je da je jedini cilj njegovome timu pobijediti u neredne tri utakmice.

“Ako pobijedimo preostale tri utakmice, bit ćemo prvaci. To nam je cilj. Igramo protiv timova koji su se već spasili od ispadanja, i protiv onih koji još uvijek nisu, ali mi smo Barça i moramo pobijediti sve do kraja.”ž

Barcelona će narednu utakmicu igrati osmog maja protiv ekipe Espanyola u katalonskom derbiju, a između svih narednih mečeva Barcelona će imati sedam dana odmora, što je odlično za Katalonce s obzirom da su do sada imali veoma ‘gust’ raposred.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!