NaslovnicaVijestiGerrard otkrio koga bi volio da Liverpool dobije u četvrtfinalu Lige prvaka

Gerrard otkrio koga bi volio da Liverpool dobije u četvrtfinalu Lige prvaka

U utorak i srijedu odigrana su četiri uzvratna susreta osmine finala Lige prvaka, a nastupe u četvrtfinalu ovog takmičenja obezbijedili su Real Madrid, Liverpool, Juventus i Manchester City.

Gerrard želi Juventus u četvrtfinalu

Liverpool je u utorak na svom terenu odigrao 0-0 protiv Porta, te ukupnim rezultatom 5-0 prošao dalje, dok je Real Madrid slavio na gostovanju kod Paris Saint-Germaina rezultatom 2-1, te prošao dalje ukupnim rezultatom 5-2. U srijedu su prolaz dalje osigurali Manchester City, koji je unatoč porazu protiv Basela na svom terenu prošao dalje ukupnim rezultatom 5-2, te Juventus, koji je uspio slaviti na Wembleyu protiv Tottenham Hotspura rezultatom 2-1, te proći dalje ukupnim rezultatom 4-3.

Ovo je prvi put u posljednjih nekoliko godina da ćemo gledati dva engleska kluba u ovoj fazi najelitnijeg europskog takmičenja, a priliku da prođu dalje još imaju i Manchester United i Chelsea, koji sljedećeg tjedna igraju svoje uzvratne utakmice protiv Seville, odnosno Barcelone.

Ždrijeb za četvrtfinale će se održati sljedećeg petka, a povodom toga legendarni igrač Liverpoola Steven Gerrard otkrio je čemu se nada u tom ždrijebu. Na pitanje koji par bi po njegovom mišljenju bio najzanimljiviji, 37-godišnjak je na gostovanju u BT Sports studiju rekao: “Razmišljao sam o susretu između Manchester Uniteda i Manchester Cityja, to bi bilo jako uzbudljivo.”

[su_champions_league]

Što se tiče njegovog bivšeg kluba, on je priznao kako bi volio da ‘Redsi’ izvuku Juventus u četvrtfinalu: “Da, bio bih sretan zbog toga. Mislim da ih Liverpool može napasti i postići golove protiv njih. Sa Liverpoolove točke gledišta, bio bih samouvjeren da izvučem bilo koga. U dvomeču mogu biti vrlo opasni protiv svakog.”

Iako daje velike šanse svom bivšem klubu, on je, poput Rija Ferdinanda i Franka Lamparda, ipak mišljenja kako će titulu prvaka starog kontinenta ponovo osvojiti Real Madrid, čak treću uzastopnu godinu: “Liverpool ima prilku da osvoji Ligu prvaka, ali Real Madrid je s pravom favorit”, rekao je bivši kapiten kluba sa Anfielda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!