NaslovnicaVijestiGerrard otkrio što je Klopp rekao Salahu nakon što je stigao u...

Gerrard otkrio što je Klopp rekao Salahu nakon što je stigao u klub prošlog ljeta

Nitko nije mogao ni pomisliti prošlog ljeta kako će novo pojačanje Liverpoola Mohamed Salah u svojoj debitantskoj sezoni u dresu Liverpoola postići čak 30 golova, i to par mjeseci prije kraja sezone.

Što je Klopp rekao Salahu

Egipatski reprezentativac je u subotu u pobjedi protiv Newcastle Uniteda postigao 32. gol u sezoni, te tako pomogao svom timu da dođe do 60. boda u Premier ligi ove sezone, te druge pozicije na tabeli.

25-godišnjak nikad ranije u karijeri nije postigao više od 20 golova u sezoni i, unatoč tome što su mnogi očekivali kako će Klopp prošlog ljeta pojačati obranu svog tima, njemački stručnjak je odlučio potrošiti 42 miliona eura na bivšu zvijezdu Rome.

U intervjuu za službenu klupsku stranicu, legendarni igrač kluba Steven Gerrard otkrio je što je Klopp rekao Salahu nakon što je Egipćanin stigao u klub.

“U mojim počecima karijere trčao bih svugdje po terenu kako bih sve impresionirao, ali kako sam stario, postajao sam sve sebičniji, te se držao sredine terena. Ukoliko bi lopta otišla na krilo, napadao bih centralni dio na kojem mogu postići gol. To su trenuci u kojima sam postizao golove i to je ono što je Jurgen poručio Salahu.”

[su_premierleague]

“Kada ga je doveo u Liverpool rekao mu je kako ga ne želi gledati na krilnim pozicijama kako kreira prilike za druge igrače, već želi da bude njegov glavni igrač i najbolji strijelac tima”, otkrio je bivši kapiten kluba.

Mohamed Salah je ove sezone postigao 32 gola u ukupno 38 nastupa u svim takmičenjima, te već ima bolji učinak nego što je imao Luis Suarez u svojoj najboljoj sezoni na Anfieldu. Od 32 gola, 24 je postigao u Premier ligi, gdje ima i devet asistencija, te je vodeći kandidat za osvajanje nagrade za igrača godine.

Priliku da postigne novi gol imat će sutra, kada njegov tim dočekuje Porto u okviru uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. U prvom susretu odigranom u Portugalu, Liverpool je slavio visokim rezultatom od čak 5-0.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!