NaslovnicaVijestiGest vrijedan divljenja: Ajax nagradio vjernog 80-godišnjeg navijača!

Gest vrijedan divljenja: Ajax nagradio vjernog 80-godišnjeg navijača!

Nizozemski klub Ajax oduševio je sve protivnike modernog nogometa koji je posljednjih godina uništio prave vrijednosti ovog sporta. Klub je objavio da će obezbijediti prevoz 80-godišnjem navijaču na utakmice do Amsterdam Arene i nazad.

ajax

Klupski službeni twitter račun dobio je poruku u kojoj je pisalo da 80-godišnji vjerni navijač iz Leidena, koji je udaljen 44 kilometra od Ajaxovog stadiona, ne može dolaziti na utakmice vlakom jer je to previše naporno za čovjeka njegovih godina. U pitanju je starac po imenu Willem, koji za Ajax navija već 60 godina.

Iz Ajaxa su odgovorili da će dogovoriti sa jednim od partnera proizvođačem automobila kako bi se osigurao njegov prevoz na utakmice. Ovaj gest je vrijedan divljenja, malo koji klub se može pohvaliti da ima ovako vjerne navijače koji su u poznim godinama spremni dolaziti na utakmice svog najdražeg kluba, a iz Ajaxa su to znali i nagraditi.

U odgovoru je pisalo: “Dragi korisniče, Ajax i Mercedez Benz će osigurati prevoz Willemu do kraja sezone od kuće do Arene i obrnuto. Kontaktirat ćemo vas.”

Ajax se trenutno nalazi na vodećem mjestu u nizozemskoj ligi i na dobrom je putu da osvoji 34. naslov prvaka. Pod vodstvom Franka de Boera, klub je osvojio četiri titule od 2010. godine, te je jedan od najuspješnijih klubova u Nizozemskoj.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!