NaslovnicaVijestiGiacomo Bonaventura: Ne mogu da vjerujem da ga je Milan uspio dovesti

Giacomo Bonaventura: Ne mogu da vjerujem da ga je Milan uspio dovesti

Krilni igrač Milana Giacomo Bonaventura priznao je da je oduševljen jer je u njegov klub stigao Leonardo Bonucci, sa kojim je već igrao za reprezentaciju Italije.

Bonaventura oduševljen dolaskom Bonuccija

30-godišnjak je stigao na San Siro iz velikog rivala Juventusa prije nekoliko dana za 42 miliona eura, te je potpisao petogodišnji ugovor.

Prema mišljenju Bonaventure, sljedeća sezona će biti vrlo uzbudljiva za njegov klub.

“Sve što mogu reći da nikada nisam vidio ovakvo ljeto”, rekao je 27-godišnjak za Gazettu dello Sport, te nastavio: “Doveli smo igrače o kojima smo mislili na početku prelaznog roka da bi bili sjajna pojačanja. E, pa zaista su stigli u klub.”

Ipak, Giacomo smatra da se Bonucci ističe od ostatka ekipe koja je stigla ovog ljeta.

“Leo je pobjednik. On je stup naconalnog tima i njegov dolazak je fantastičan. Kada sam čuo špekulacije, nisam mislio da će se transfer ostvariti. Ne mogu da vjerujem da smo ga uspjeli dovesti.”

“Na osnovu onoga što znam o njemu iz reprezentacije, njegov karakter će biti vrlo koristan u svlačionici koja se oporavlja od problematičnih godina, on je predodređen da postane prava referentna tačka za nova pojačanja.”

Trenutni kapiten Rossonera je Riccardo Montolivo, ali Bonaventura vjeruje kako će Bonucci zbog svojih liderskih sposobnosti preuzeti vodstvo ekipe, bez obzira tko nosio kapitensku traku.

“Da li će Bonucci biti kapiten? To zavisi od Montelle. Svi pomalo moramo biti kapiteni, ali u svojim srcima cijela ekipa zna tko je pravi vođa.”

Bonucci se smatra jednim od najboljih centralnih defanzivaca na svijetu. U dresu Juventusa je osvoji šest titula prvaka Serije A, dva puta Kup Italije, te stigao do dva finala Lige prvaka. Od početka sezone 2012/13 imao je više uspješnih dugih dodavanja (1022) nego ijedan drugi igrač u Seriji A.

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!