NaslovnicaVijestiGianluigi Buffon otkrio kada se povlači iz nogometa

Gianluigi Buffon otkrio kada se povlači iz nogometa

Legendarni golman Juventusa, Gianluigi Buffon, otkrio je da je malo vjerovatno da će igrati nakon svoje 40. godine, te da se polako bliži kraj njegove karijere.

Gianluigi Buffon otkrio kada se povlači iz nogometa

Talijanski golman se planira povući nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji, a sljedeća sezona bi mu mogla biti posljednja u dresu ‘Stare dame’ u koju je stigao davne 2001. godine.

On je u Torino stigao iz Parme, te je u 15 godina provedenih u klubu skupio preko 450 nastupa u Seriji A, a za reprezentaciju Italije brani još od 1997. godine.

U izjavi za Football Italiju je rekao: “Recimo da je to samo ideja i da ništa još nije sigurno. Postoji mogućnost da ću ostati u klubu još jednu sezonu, a samo predsjednik kluba i ja znamo šta će se tačno desiti.”

38-godišnjak je osvojio sedam titula prvaka Serije A u Juventusu, koji trenutno ima četiri boda prednosti na vrhu tabele nakon 16 odigranih kola, a u sljedećoj ligaškoj utakmici će ugostiti drugoplasiranu Romu u subotu.

Buffon je komentarisao i stanje u ‘rimskoj vučici’ a posebne riječi hvale uputio je na račun reprezentativca Bosne i Hercegovine, Edina Džeku, koji je u sjajnoj formi ove sezone, te je postigao 17 golova u svim takmičenjima, od čega 12 u ligi.

“U ovom trenutku Džeko je najopasniji napadač. Vrlo dobro se prilagodio Spallettijevim planovima i razumije ih u potpunosti, a možete i vidjeti rezultate toga. On je vjerovatno igrač kojem je trebalo vremena da se prilagodi.”

“Na kraju krajeva, čak i ukoliko zaboravimo njegovu trenutnu formu iz ove sezone, on i dalje ima sjajan omjer postignutih golova, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Reći da je on odjednom postao sjajan napadač je pomalo glupo.”

[su_bet_at_home_koeficijenti]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!