NaslovnicaVijestiGianluigi Buffon otkrio koji klubovi iz Premier lige su ga pokušali dovesti

Gianluigi Buffon otkrio koji klubovi iz Premier lige su ga pokušali dovesti

Gianluigi Buffon ima priliku osvojiti svoju prvu Ligu prvaka sutra, kada će njegov Juventus igrati protiv Real Madrida u Cardiffu.

Buffon otkrio koji klubovi su ga pokušali dovesti

On je u svojoj dugogodišnjoj karijeri, pored Juventusa, igrao samo za još jedan klub, a u pitanju je Parma, u čijem dresu je skupio preko 160 nastupa prije dolaska u “Staru damu” 2001. godine.

Međutim, legendarni Gigi priznaje kako su mnogi klubovi iz Engleske bili zainteresovani za njegove usluge i da bi se njegova karijera drugačije razvijala da je preselio u London ili Manchester.

Osvajač Svjetskog prvenstva iz 2006. godine otkrio je da se Sir Alex Ferguson raspitivao za njega dok je još igrao za Parmu. Legendarni trener Manchester Uniteda želio ga je dovesti kao zamjenu za Petera Schmeichela, dok ga je trener Arsenala Arsene Wenger također želio dovesti kao zamjenu za Davida Seamana.

[su_finale_lige_prvaka_300x250]

Gigi nije prešao ni u jedan od ovih klubova, ‘Crveni đavoli’ su doveli Fabiana Bartheza, dok je Jens Lehmann završio u sjevernom Londonu.

Buffon je priznao da United nije jedini klub iz Manchestera koji ga je želio dovesti, već da je to pokušao i Manchester City nakon dolaska trenutnih vlasnika.

“Koliko znam, tri puta su me engleski klubovi pokušali dovesti. Iz vremena dok sam još bio u Parmi, znam da su se za mene raspitivali Alex Ferguson i Arsene Wenger, a zatim i Manchester City nakon dolaska novih vlasnika.”

“Postoji mnogo razloga zašto nisam prešao ni u jedan od tih klubova. Iako je Premeir liga posebna liga, oduvijek sam želio ostati vjeran Juventusu. Otkako sam došao imao sam uspjeha ovdje, ne bih ništa promijenio.”

[su_finale_lige_prvaka_468x60]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!