NaslovnicaVijestiGianluigi Buffon protiv Albanije slavi jubilej

Gianluigi Buffon protiv Albanije slavi jubilej

Vratar nogometnog kluba Juventusa Gianluigi Buffon sutra će u meču između Italije i Albanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. odigrati svoju tisućutu utakmicu u karijeri. Veliki jubilej za legendarnog vratara.

jubilej

Buffon je na golu Parme sakupio 220 nastupa, za Juventus je odigrao 612 utakmica, dok će meč protiv Albanije biti njegova 168. utakmica u dresu nacionalnog tima. On će tako postati tek 18. nogometaš koji je odigrao 1.000 ili više utakmica. Na vrhu liste se nalaze trojica vratara – Englez Peter Shilton sa 1.390 nastupa, Brazilac Rogerio Ceni sa 1.234 odigrane utakmice i Englez Ray Clemence sa 1.118 utakmica.

Među velikanima koji su u klubu “1.000” su i Talijan Paolo Maldini, Argentinac Javier Zanetti, Velšanin Ryan Giggs i Španjolac Raul. Buffon je prvu utakmicu u karijeri odigrao 19. studenog 1995. u dresu Parme protiv Milana. Tada je imao 17 godina.

“Kada se Buffon pridružio treninzima prve momčadi, nisam vjerovao što vidim. Premda je imao svega 17 godina, bio je fantastičan. Stalno sam ispitivao svoje sunarodnjake vidimo li isto.”, rekao je tadašnji trener Parme Nevio Scala.

Za reprezentaciju je debitirao dvije godine kasnije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998. godine, protiv Rusije. Ušao je u igru ​​u 31. minuti, umjesto Gianluce Pagliuce, koji se ozlijedio. Buffon je tada postao najmlađi vratar na golu reprezentacije Italije od Drugog svjetskog rata, a njegov rekord je 2016. oborio vratar Milana Gianluigi Donaruma, nastupivši za nacionalnu selekciju sa svega 17 godina i šest mjeseci.

U Juventus se preselio u ljeto 2001. godine, za 53 milijuna eura, zamijenivši na golu Nizozemca Edwina van de Sara. Nastupio je na čak pet svjetskih prvenstava, a ukoliko ga posluži zdravlje, putovat će i u Rusiju 2018. godine.

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!