NaslovnicaVijestiGianni Infantino sa ovom izjavom gotovo pa potvrdio proširenje Mundiala na 48...

Gianni Infantino sa ovom izjavom gotovo pa potvrdio proširenje Mundiala na 48 reprezentacija!

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino danas je u Dohi otkrio kako većina nogometnih saveza podržava proširenje SP-a sa 32 na 48 reprezentacija za sljedeće prvenstvo 2022. godine u Kataru.

“Vidjet ćemo, do sada, većina saveza je za to da se prvenstvo proširi za dodatnih 16 reprezentacija.” Postoji samo pitanje, da li je to izvodljivo u tako kratkom vremenu “, rekao je Infantino na tiskovnoj konferenciji nakon trodnevnog sastanka Fife u Kataru.

PONOVO KUPUJU U BUNDESLIGI: Bayern Munchen pronašao zamjenu za Riberyja, spremaju ponudu već u januaru!

Fifa je najavila da će konačnu odluka o proširenju SP-a usvojiti u ožujku, kada će provesti dodatne studije i konzultacije. Infantino je naklonjen ideji da 48 reprezentacija sudjeluje u Kataru.

Ako FIFA donese odluku o igranju 48 nacionalnih timova umjesto 32, najveći problem će biti logistika, ali proširenje može donijeti i političke probleme, piše francuska tiskovna agencija AFP. Sljedeći SP će trajati 28 dana umjesto 32, koliko je trajao posljednji SP u Rusiji.

Katar u središtu najgorih diplomatskih kriza posljednjih godina. Politički i ekonomski su izolirani od lipnja 2017., jer ga mnoge zemlje optužuju za podupiranje terorizma.

Infatino je na pitanje hoće li provesti određene razgovore sa političkim vođama u Katru, odgovorio: “Razgovarali smo s mnogim ljudima, ali još nismo učinili ništa konkretno.”

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!