NaslovnicaVijestiGiggs priznao na koji uspjeh je najponosniji u svojoj karijeri

Giggs priznao na koji uspjeh je najponosniji u svojoj karijeri

Legendarni Ryan Giggs u svojoj karijeri je osvojio mnoštvo trofeja. Između ostalih, dva puta Ligu prvaka, Premier ligu čak 13 puta, ali ni na jedan od tih trofeja nije najponosniji.

giggs

Bivši igrač Manchester Uniteda, koji trenutno obavlja funkciju Van Gaalovog pomoćnika, priznao je da je titula Svjetskog klupskog prvaka iz 2008. godine trenutak na koji je najviše ponosan u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Giggs je sličnu titulu osvojio i 1999. godine, kada je njegov Manchester United, osvajač Lige prvaka u to vrijeme, savladao prvaka južnoafričkog osvajača Libertadores kupa, ekipu Palmeirasa. Jedini gol na toj utakmici je postigao Roy Keane, a igračem utakmice je proglašen upravo Velšanin Ryan Giggs.

Međutim, veće uspomene ga vežu za titulu Svjetskog klupskog prvaka iz 2008. godine.

“Mislim da je titula Svjetskog prvaka iz 2008. godine trenutak na koji sam najponosniji u svojoj karijeri, prije svega zbog činjenice da smo se dosta namučili da pobijedimo. To je veliki uspjeh.”

“Nakon pobjede protiv Liga de Quita, više sam uživao nego nakon osvojenog Interkontinentalnog kupa iz 1999. godine. I sada kada usporedim to dvoje, osjećaj osvajanja titule iz 2008. godine je poput osvajanja Lige prvaka po drugi put u istoj godini.”

“Tada sam puno pratio i reakcije i eurofiju kod drugih igrača. Bilo je veće shvaćanje opšteg uspjeha, zaista nevjerovatan osjećaj.”

[su_unibet_advent_calendar]

Giggs ipak priznaje da to takmičenje ne dobija poštovanje koje zaslužuje, niti ga se tretira na pravi način.

“Svjetsko klupsko prvenstvo ne dobija poštovanje koje zaslužuje. Zbog same činjenice da se moraju pobijediti prvaci ostalih kontinenata, to je vjerovatno trofej koji je najteže osvojiti i zato za mene predstavlja veliku važnost.”

“U eri u kojoj je osvajanje Liga prvaka i Premier lige predstavlja tako veliki značaj, ta dva takmičenja su prioritet svima, tako da Svjetsko klupsko prvenstvo nikada neće biti toliko važno.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!