NaslovnicaVijestiGIGI DOKAZUJE SVOJU VELIČINU: Ugovor koji su mu ponudili iz PSG-a je...

GIGI DOKAZUJE SVOJU VELIČINU: Ugovor koji su mu ponudili iz PSG-a je jedan od najluđih IKADA!

Legendarni Gigi Buffon nedavno je završio svoju avanturu u torinskom Juventusu. Iz luba odlazi kao jedna od najvećih legendi kluba, a sobzirom na njegove godine, još uvijek nije odlučio da ide u mirovinu. Novi mogući poslodavac spominje se PSG sa kojim će Buffon pokušati da doše do jedinog naslova koji mu fali u karijeri – naslova Lige prvaka.

 ponudili iz PSG-a

Talijanski mediji izvješćuju da Gigi Buffon ima četverogodišnji ugovor na stolu francuskog prvaka Paris Saint-Germaina. Na ceremoniji potpisivanja ukoliko do njega dođe a kako sada stvari stoje, velike su šanse, Buffon će također postati ambasador Svjetskog prvenstva 2022 u Kataru.

>> UNAI EMERY NOVI MENADŽER ARSENALA: Evo tko će biti njegovo prvo pojačanje ovog ljeta

Na početku je zvučalo nevjerovatno da će Buffon uopšte nastaviti karijeru kada napusti Juventus s obzirom da je nedavno napunio 40 godina. Mnogi su ipak očekivali odlazak u MLS ligu koja bi Buffonu zaista i odgovarala ali niko nije očekivao da će se za usluge talijanskog vratara zanimati francuski PSG.

[su_champions_league_final]

Francuski klub, kako javlja list La Repubblica, 40-godišnjem Buffonu trebao bi ponuditi nevjerovatni četverogodišnji ugovor na čijem bi kraju Buffon napunio 45 godina. Naravno talijanski vratar  bi imao priliku završiti karijeru ranije, ali poznavajući njega on je spreman braniti još neko vrijeme.

Buffon, koji se jučer sastao s predstavnicima pariškog kluba, dobit će 8 milijuna eura godišnje po sezoni nakon potpisa što je za polovicu veća plata nego što je imao u Juventusu, uz (gotovo profitabilnu) ulogu ambasadora Svjetskog prvenstva, koju će Katar organizirati za četiri godine, a vlasnik PSG je odigrao ključnu ulogu u tom izboru.

Buffon se oprostio i od reprezentacije Italije, ali ne bi trebao iznenaditi ukoliko se odluči i na reprezentativni povratak, gdje bi ga vjerovatno objeručke prihvatili.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!