NaslovnicaVijestiGilberto Silva otkrio tko je najbolji defanzivni veznjak u Premier ligi

Gilberto Silva otkrio tko je najbolji defanzivni veznjak u Premier ligi

Bivši igrač Arsenala Gilberto Silva smatra da je Francis Cpquelin trenutno najbolji defanzivni veznjak u engleskoj Premier ligi.

gilberto silva

Brazilac je nedvojbeno jedan od najboljih igrača ikada koji su igrali na toj poziciji u timu Arsenala, a bio je važan član Wengerovog tima koji je dobio nadimak “nepobjedivi”, nakon što su završili sezonu i osvojili titulu prvaka bez ijednog poraza.

Danas 39-godišnjak, Gilberto je priznao da smatra da Arsene Wenger u timu ima igrača koji je najbolji u Engleskoj na svojoj poziciji.

“Coquelin napreduje iz utakmice u utakmicu, i u odnosu na prošlu sezonu, on je dosta napredovao. Upoznao se u potpunosti sa svojom pozicijom, a to je jako bitno jer njegov je zadatak da omogući igračima ispred sebe da stvaraju prilike dok on brani defanzivnu liniju. On će biti od velike koristi za Arsenal u završnoj trećini ove sezone.”

“Još uvijek je mlad igrač i to što je učinio za Arsenal u kratkom vremenu je sjajno. Kada sam ja igrao u Arsenalu, bio sam stariji, sa više iskustva i većim imenima oko sebe.”

“On se dokazuje iznova i iznova, nadam se da će u Arsenalu ostati dugo jer svaki tim bi trebao imati igrača koji radi tako naporno i koji toliko puta na utakmici zaustavi protivničke napade.”

Coquelin je postao pravi lider u defanzivnim zadacima Arsenalovog tima tokom proteklih 12 mjeseci. Ukupno je ove sezone skupio 20 nastupa, a u tim nastupima je prosječno bilježio 2,7 uspješna klizeća starta po utakmici, te 2,3 oduzete lopte.

[su_netbet_bonus50_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!