NaslovnicaVijestiGiorgio Chiellini: Roma može osvojiti Scudetto samo ako se desi čudo

Giorgio Chiellini: Roma može osvojiti Scudetto samo ako se desi čudo

Defanzivac Juventusa Giorgio Chiellini vjeruje da je pobjeda njegovog tima protiv Rome rezultatom 1-0 okončala Romine šanse za osvajanje naslova ove sezone.

chiellini

Pobjedu je donio Pauyo Dybala svojim kasnim pogotkom, a to je bila jedanaesta uzastopna ligaška pobjeda za tim Massimiliano Allegrija, koji je na dobrom putu da osvoji peti uzastopni Scudetto.

Bianconeri zaostaju samo dva boda za vodećim Napolijem, dok Roma zaostaje 12 bodova za Napolitancima, nakon što je pobijedila u samo jednoj utakmici od posljednjih dvanaest u svim takmičenjima.

Chiellini osjeća da velika bodovna razlika između vodećeg tima i “rimske vučice” je sada prevelika, ali je dodao da bi se u borbu za titulu mogli uključiti Fiorentina, te Inter.

“Da je Roma izvukla dobar rezultat u utakmici protiv nas, sada bi bili u prilici da se bore za titulu. Međutim, trenutno zaostaju 10 bodova za nama, te 12 za Napolijem, tako da bi se trebalo desiti sportsko čudo da se vrate u vrh”, rekao je talijanski reprezentativac za Sky Italiju.

“Ostali timovi su veoma izjednačeni, tako da se svašta može dogoditi. Svima je jasno da je Napoli korak ispred drugih timova, koji su smatrani favoritima za osvajanje. Ali reći da Fiorentina i Inter nisu u utrci je pogrešno. Inter ima odličan tim sastavljen od prvaka, a Fiorentina može pobijediti bilo koga ukoliko nastavi igrati kako je igrala u prvom dijelu sezone.”

Dok se Juventusova dobra forma nastavlja, Chiellini vjeruje da će biti sve teže i teže nastaviti pobjeđivati, ali je zadovoljan sa tri osvojena boda protiv Rome.

“Nakon deset pobjeda, sve je teže i teže nastaviti pobjeđivati. Pronašli smo svoj indentitet sada, možemo igrati svoju igru. Cijeli tim radi dobro.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!