NaslovnicaVijestiGiuseppe Marotta otkrio zašto se Pogba i Morata neće vratiti u Juventus

Giuseppe Marotta otkrio zašto se Pogba i Morata neće vratiti u Juventus

Izvršni direktor Juventusa Giuseppe Marotta izjavio je kako se bivše zvijezde ‘Stare dame’ Paul Pogba i Alvaro Morata neće vratiti u klub ovog ljeta zbog jednog razloga.

Pogba se ne vraća u Juventus

Oba igrača su napustila Juve u ljeto 2016. godine. Pogba je prešao u Manchester United za čak 105 miliona eura, postavivši tako novi rekord, dok je Morata, koji trenutno nastupa za Chelsea, prešao u Real Madrid u transferu vrijednom 30 miliona eura.

[su_bbworld]

Pogba je vrlo kritikovan od strane engleskih medija zbog nastupa ove sezone, a Jose Mourinho se navodno zbog toga i posvađao sa Francuzom. S druge strane, ni Morati ne cvjetaju ruže u Premier ligi. Unatoč sjajnom startu sezone, on je ukupno postigao tek 11 golova i podijelio šest asistencija, od čega je tek jedan gol postigao u posljednjih 13 nastupa.

Marotta tvrdi kako bi i Pogba i Morata bili s oduševljenjem dočekani u Torinu, ali i priznao kako do toga neće doći jer koštaju previše.

“Da li će se Pogba ili Morata vratiti? Ne vjerujem u jahanje kona više od jednog puta, ali postoje iznimke. Njih dvojica su veliki profesionalci koji su ostavili dubok trag, ali cijena koju su trenutno dostigli je van granica do kojih smo spremni ići. Transfer Gonzala Higuaina je bio nevjerovatan za nas, ali on se dogodio zahvaljujući upravo prodaji Pogbe.”

[su_no1forfootball]

Pogba je jučer odigrao sjajnu utakmicu protiv Bournemoutha. Njegov tim je slavio rezultatom 2-0, a on je upisao asistenciju za drugi gol, koji je postigao Romelu Lukaku u 70. minuti.

Njegov nastup nije prošao nezapaženo kod njegovog trenera Josea Mourinha, koji ga je pohvalio u intervjuu nakon utakmice: “Paul Pogba je odigrao vrlo dobro. Protiv Manchester Cityja je bio fenomenalan, ali danas je bio vrlo, vrlo dobar. S razlogom je proglašen igračem utakmice.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!