NaslovnicaVijestiHajduk u velikim problemima pred susret na Rujevici. Evo kako bi trebao...

Hajduk u velikim problemima pred susret na Rujevici. Evo kako bi trebao izgledati njihov sastav

U nedjelju u 19:30 na Rujevici će se odigrati Jadranski derbi između HAJDUKa i Rijeke. HAJDUK će putovati na Kvarner s velikim izazovima, posebno na poziciji vratara. Lovre Kalinić i Borna Buljan neće biti sposobni za nastup, dok je Ivan Lučić, koji je fantastično branio protiv Dinama na Poljudu, ozlijedio koljeno i morat će biti operiran.

Lučić se očekuje kao početni golman na Rujevici, dok će 17-godišnji Raul Bezeljak sjediti na klupi. Bezeljak je golman juniorske momčadi Hajduka koji još nema seniorsko iskustvo, ali je prošao zimske pripreme s prvom momčadi. Trenutno, Hajduk nema drugog izbora za tu poziciju.

Osim problema na poziciji golmana, Hajduk se suočava s nedostatkom nekoliko ključnih igrača. Marko Livaja nije bio ni na klupi protiv Dinama u srijedu, a vjerojatno se neće oporaviti do nedjelje. Mihael Žaper je ozlijeđen do kraja sezone, baš kao i Dario Melnjak i Filip Uremović. Zvonimir Šarlija ima tri žuta kartona, pa ni on neće moći nastupiti.

Navijačima Hajduka može biti mala utjeha povratak Ivana Perišića, koji je ušao s klupe u derbiju na Poljudu u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa. Perišić, međutim, još uvijek nije u potpunosti oporavljen od teške ozljede koljena koju je pretrpio na treningu Tottenhama početkom sezone.

Karoglan će se suočiti s velikim izazovom zbog značajno oslabljene obrane. Standardne stopere Šarliju i Uremovića zamijenit će Dominik Prpić i Josip Elez. Na lijevom boku Ismael Diallo nije opravdao očekivanja otkad se vratio s Afričkog kupa nacija. S obzirom na nedostatak igre tijekom turnira, nije iznenađujuće što je pao u formi. Stoga će vjerojatno Šimun Hrgović započeti utakmicu na toj poziciji.

U derbiju, trener Hajduka je odlučio staviti Laszla Kleinheislera u vezni red. Međutim, Mađar nije pokazao previše, osim izražene nervoze, što ga je moglo dovesti i do isključenja. Rokas Pukštas bi mogao ponovno ući u prvi sastav.

Što se tiče napada, Nikola Kalinić je jedina opcija kao zamjena za Livaju u napadu, dok će vjerojatno na krilima igrati Emir Sahiti i Josip Brekalo. Postoji mogućnost da se Karoglan odluči i za Yassinea Benrahoua na desnom krilu, no Sahiti mu pruža bolju opciju za kontranapade, koje bi Hajduk trebao koristiti na Rujevici.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!