NaslovnicaVijesti"Glumio sam da plačem da bih pobjegao iz Barce"

“Glumio sam da plačem da bih pobjegao iz Barce”

Bivši napadač Barcelone, Christophe Dugarry priznao je da se pretvarao da plače kako bi otišao iz Barcelone, i kaže da je prošao kroz pakao pod trenerskom palicom Louisa Van Gaala.

Dugarry i Van Gaal

Bivši francuski reprezentativac proveo je samo šest mjeseci na Camp Nou, nakon čega je otišao u Marseille, usred sezone.

Dugarry, koji je nominalno bio napadač, kod Van Gaala je igrao u defanzivnoj ulozi u veznom redu, a 44-godišnjak tvrdi da je bio primoran da ode da bi osigurao nastup u francuskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu 1998, koje se igralo u njegovoj zemlji.

“Jednom prilikom, bili smo u svlačionici. On (Van Gaal) je uzeo boce vode kako bi nam objasnio taktiku”, rekao je Dugarry za SFR Sport.

“U svoju bilježnicu je zapisivao: ‘U 23. minutu, izgubio si loptu. U 48. minutu, opet si izgubio loptu. U 53. minutu, izgubio si još jednu loptu. Zašto si to uradio?’ Morao sam da odgovorim”.

“Proveo sam šest mjeseci pitajući se šta radim ovdje. Bilo je nestvarno. Najgora stvar je bila što sam morao otići u njegov ured da ga pitam da odem”.

KLADI SE
“Morao sam otići po svaku cijenu, pogotovo jer je Aime Jacquet (tadašnji izbornik Francuske) rekao kako moramo biti prvotimci u svojim klubovima prvog dana 1998.”

“Pretvarao sam se da plačem, govoreći: ‘Ne mogu da izdržim više, moram da odem”.

“Samo me je pogledao i rekao: ‘Ne, ne možeš otići, vjerujem u tebe”.

“Molim? Vjeruješ u mene a stavljaš me na poziciju defanzivnog veznog? Bilo je to užasnih šest mjeseci. Prošao sam kroz pakao”, završio je Dugarry.

Christophe Dugarry nastupao je za reprezentaciju Francuske od 1994. do 2002. godine, osvojivši SP 1998 i Euro 2002. Karijeru je započeo u Bordeauxu, gdje je u omladinskim kategorijama igrao zajedno za Zidaneom i Lizarazuom, a nakon osam godina u Bordeauxu prešao je u Milan. Poslije Barcelone i Marseillea igrao je još jednom u Bordeauxu, Birminghamu, da bi okačio kopačke o klin 2005. u Qataru.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!