NaslovnicaVijestiGolden State Warriorsi prvaci, James nije uspio

Golden State Warriorsi prvaci, James nije uspio

LeBron James ipak nije uspio sam svladati Golden State Warriorse, te će sljedeću priliku tražiti iduće sezone. Golden State tako je zaključio sjajnu sezonu, gdje su osvojili naslov nakon što su bili najbolja momčad regularnog dijela NBA lige. Kompletnu sezonu odigrali su na visokom nivou igrajući vrlo napadačku i brzu košarku.

james_poraz

Clevland ipak nije mogao uz toliko problema i treba im skinuti kapu na trudu i borbi bez čak trojice važnih igrača Irvinga, Lovea i Varejaoa oni su bez nekog žaljenja igrali vrlo hrabro predvođeni najdominantnijim igračem Svijeta LeBronom Jamesom.

Ipak finalnu seriju obilježio je Andre Iguodala koji je igrao sjajno na obje strane terena, kako u obrani na Jamesu, tako i u napadu gdje je postizao važne koševe i osigurao si svoju prvu individualnu nagradu postavši MVP finala.

Cavsima ostaje da sljedeće sezone, uz malo više sreće sa ozljedama napadnu titulu i napokon Clevlandu donesu toliko željeni trofej.

Vrlo brzo u posljednjoj utakmici Cavsi su se našli u minusu i pokušavali su sve da bi se vratili. međutim, Warriorsi su održavali vodstvo sve do početka drugog poluvremena. Tu je domaćin stigao do svojeg prvog vodstva nakon početnih minuta, ujedno i posljednjeg kada su poveli 47:45. U završnici treće dionice Warriorsi su stigli i do plus 15 te na korak od naslov prvaka.

 

 

Domaćin je u zadnjih 12 minuta došao na jednoznamenkast zaostatak, međutim proradila je trica Warriorsa, pogađali su Iguodala, Curry, Thompson i nakon novog povratka na plus 15, sve je bilo jasno.
I kada je Cleveland preko Smitha smanjio na 101:9733 sekunde prije kraja, nije bilo posebne opasnosti za goste, odrađivali su posao s linije slobodnih bacanja i nisu dopustili Cavsima da dođu do posjeda za poravnanje.
Na kraju smo vidjeli zagrljaj Jamesa i Curryja na kraju, čestitka najboljeg igrača svijeta MVP-u sezone i na drugoj strani slavlje prvog MVP-a finala koji je u finale ušao s klupe. ”
Cleveland na prvi naslov u profesionalnom sportu čeka od 1964. godine i još malo će pričekati. Warriorsi su s druge strane prekinuli sušu još tamo od 1975. godine kada ih je Rick Barry nosio do finala.

 

[touchcarousel id=’2′]
U šestoj utakmici po 25 poena ubacili su Curry (osam asistencija, šest skokova) i Iguodala (pet skokova, pet asistencija), a Draymond Green dodao je 16 poena, 11 skokova i deset asistencija. LeBron James imao je 32 poena, 18 skokova i devet asistencija, JR Smith 19 poena i pet skokova, a Timofej Mozgov 17 poena i 12 skokova.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!