NaslovnicaVijestiGonzalo Higuain otkrio ko je najbolji defanzivac protiv kojeg je igrao

Gonzalo Higuain otkrio ko je najbolji defanzivac protiv kojeg je igrao

Napadač Juventusa, Gonzalo Higuain, u intervjuu za talijanske medije otkrio je ime najboljeg defanzivca protiv kojeg je igrao u svojoj karijeri.

Gonzalo Higuain otkrio ko je najbolji defanzivac protiv kojeg je igrao

Argentinac je u Torino stigao prošlog ljeta za rekordnih 90 miliona eura, kada je postao najskuplji napadač u povijesti nogometa, pritom premašivši Luisa Suareza. On je prošle sezone u Seriji A ispisao povijest postigavši 36 golova u 35 utakmica za Napoli.

Upitan o tome ko mu je bio idol dok je odrastao, 29-godišnjak je rekao: “Kada sam bio dijete gledao sam mnogo utakmice iz Serije A.”

“Tu su igrali napadači poput Trezegueta, Batistute, Crespa i Montelle, ali i najbolji napadač svih vremena po mom mišljenju – Brazilac Ronaldo.”

Gonzalo Higuain je u karijeri odigrao ukupno 473 klupske utakmice i suočio se sa dosta defanzivaca, a bivšeg kapitena i legendu Barcelone, Carlosa Puyola, imenovao je najtežim.

“Najteži defanzivac protiv kojeg sam igrao je Puyol. Kada sam igrao protiv njega bio je nepodnošljiv. Što se tiče golmana, igrao sam sa tri najbolja, Buffonom, Casillasom i Reinom. Postići gol Buffonu je dvostruki izazov, jer on je sjajan golman. Divim mu se mnogo jer još uvijek ima istu želju kao i kad je bio mlađi.”

“Stara dama” je trenutno prva u Seriji sa 42 osvojena boda iz 17 odigranih utakmica, četiri boda više od drugoplasirane Rome, koja ima utakmicu više. U top četiri su još Napoli i Lazio sa 35, odnosno 34 osvojena boda.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!