NaslovnicaVijestiGonzalo Higuain otkrio kome je posvetio proslavu gola protiv Napolija

Gonzalo Higuain otkrio kome je posvetio proslavu gola protiv Napolija

Gonzalo Higuain je u petak navečer postao najnepoželjnija osoba u Napulju nakon što je postigao gol protiv svog bivšeg kluba, te tako ‘Staroj dami’ donio vrlo bitna tri boda u borbi za titulu prvaka Italije.

Higuain otkrio kome je posvetio proslavu

Mnogi nisu vjerovali da bi on mogao uopšte i zaigrati u petak, s obzirom da je samo par dana ranije imao operaciju zbog povrede ruke na treningu svog tima. Međutim, Argentinac je postigao gol nakon samo deset minuta igre i proglašen je igračem utakmice, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

Tako je svom bivšem klubu Napoliju nanio prvi poraz u ligi ove sezone, te mnogim kritičarima poslao poruku da još uvijek nije vrijeme da ga se otpisuje.

Higuain otkrio kome je posvetio proslavu

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo je njegova specifična proslava gola. Higuain je prilikom proslave podigao ruku i izgledalo je da nekog traži na stadionu, a konačno je otkrio koga i zašto.

U intervjuu nakon utakmice za Premium Sport, 29-godišnji napadač je rekao: “Nakon postignutog gola, pokušao sam pronaći Aurelija De Laurentisa (Napolijevog vlasnika), ali možda se skrivao.”

[su_no1forfootball]

Argentinski reprezentativac je također komentarisao doček navijača, koji su mu zviždali tokom cijele utakmice.

“Tri godine koje sam proveo u Napulju neće se promijeniti, čak iako mi zvižde. Imam prijatelje u tom gradu i svako ima pravo na svoje mišljenje.”

“Operacija nije bila jednostavna, ali to je bila najbolja odluka koju smo mogli donijeti, kako bih na miru mogao nastaviti igrati. Trener je odlučio da igram od prve minute i pokušao sam dati sve od sebe, iako nisam bio u potpunosti spreman.”

Ubrzo nakon što je poslao loptu u mrežu, Higuain se raspravljao sa bivšim suigračem Lorenzom Insigneom, a zatim i sa Driesom Mertensom.

Ipak, on je opovrgnuo pisanja kako je riječ o svađi, te povodom toga rekao: “Imam dobar odnos sa bivšim suigračem, s njima sam proveo tri godine i imamo lijepo prijateljstvo.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!