NaslovnicaVijestiGonzalo Higuain otkrio najveću razliku između Juventusa i Real Madrida

Gonzalo Higuain otkrio najveću razliku između Juventusa i Real Madrida

Napadač Juventusa Gonzalo Higuain kritikovao je svoj bivši klub Real Madrid izjavom da više voli igrati u Juventusu, jer navijači ‘Stare dame’ ne zvižde svojim igračima.

Gonzalo Higuain uporedio Juventus sa Real Madridom

Argentinac je u Torino stigao prošlog ljeta iz Napolija za čak 90 miliona eura, te se od njega mnogo očekivalo. Odgovoro je sa 18 pogodaka u 28 nastupa u svim takmičenjima za sada i, kako kaže, to je uspio zahvaljujući razumijevanju i podršci navijača.

On je igrao u dresu Real Madrida u periodu između 2007. i 2013. godine, gdje je uspio osvojiti tri ligaške titule prije nego što je napustio Španjolsku. Ipak, on taj period ne pamti po dobrom, te priznaje da mu je bilo teško nositi se sa pritiskom koji su stvarali navijači.

“Juventus je poput Real Madrida, ali navijači nisu toliko zahtijevni kao Realovi. Juventusovi navijači ne zvižde svojim igračima”, rekao je Higuain za Football Italiju.

“Činjenica da je klub odlučio platiti toliku cifru za mene čini me ponosnim.”

Uprkos tome što je postigao 122 gola u 264 nastupa za ‘kraljevski klub’ u šest godina, Higuain je često prolazio kroz teške trenutke u Španjolskoj.

Morao se takmičiti za mjesto u timu sa legendarnim Raulom, Cristianom Ronaldom, te Karimom Benzemom, koji su dobijali više prilika od njega. Argentinac je u dvije uzastopne sezone, 2008/09 i 2009/10 bio najbolji strijelac kluba, ali nikada nije dobio podršku navijača kojoj se nadao.

U Napoli je prešao 2013. godine, a tri godine kasnije je stigao u Juventus gdje nastavlja sa sjajnim igrama i opravdava cifru za koju je doveden u klub.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Jurgen Klopp: Jako mi je žao, ispričavam se i suosjećam s...

0
Liverpool je doživio značajan udarac u svojim ambicijama osvajanja prvenstva. Na Goodison Parku, u gradskom derbiju, pretrpio je poraz od Evertona rezultatom 2:0. Liverpool...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!