NaslovnicaVijestiGOTOVO JE: Diego Simeone pristao na ugovor, preuzima Chelsea naredne sezone!

GOTOVO JE: Diego Simeone pristao na ugovor, preuzima Chelsea naredne sezone!

Diego Simeone pristao na ugovor, preuzima Chelsea naredne sezone. Trener Atletico Madrida, Diego Simeone je navodno dogovorio sve sa čelnicima Chelseaja o preuzimanju kluba sa Stamford Bridge-a naredne sezone.

Diego Simeone pristao na ugovor

Šampioni Premiershipa su bez stalnog menadžera, jer su otpustili Jose Mourinha u decembru prošle godine.

Jedan broj velikih imena su povezani sa klupom Chelseaja, uključujući i Simeonea.

Prema španskim medijima, OK Diario je rekao da će Argentinac naslijediti Mourinha.

Oni također tvrde da je Simeone pristao na unosan dogovor sa zapada Londona koji će mu donijeti 9.28 miliona funti po sezoni.

45-godišnjak je također već informisao šefove iz Atletica da će napustiti glavni grad Španije na kraju sezone da preuzme odgovornost na Stamford Bridge-u.

[su_netbet_psgchelsea]

Simeone je preuzeo Atletico u decembru 2011. godine od sadašnjeg trenera Watforda Quique Sanchez Floresom.

Bivši argentinski reprezentativac je bio veliki hit na Vicente Calderonu i vodio je klub do pet velikih trofeja tokom svoje vladavine.

Kroz karijeru je nastupao za sedam klubova Velez Sarsfild, Pizu, Sevillu, Inter, Lazio, Rasing klub i u dva navrata za Atletico Madrid.

Diego je kao igrač osvojio sa Atletico Madridom prvenstvo 1996. i nacionalni kup iste sezone, sa italijanskim Interom je 1998. osvojio Kup UEFA, dok je sa Lazijom osvojio 1999. UEFA superkup, a 2000. osvojio italijansku Seriju A, nacionalni kup i italijanski superkup.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!