NaslovnicaVijestiGotovo je: Jose Mourinho potpisuje ugovor sa timom iz Premiershipa?

Gotovo je: Jose Mourinho potpisuje ugovor sa timom iz Premiershipa?

Ako je vjerovati medijima sa ‘Ostrva’, konkretno The Sunu, Jose Mourinho uskoro će potpisat ugovor sa Manchester Unitedom i na klupi “Crvenih đavola” naslijediti Louisa Van Gaala.

Jose Mourinho

The Sun je takođe objavio i neke dijelove ugovora u kojima se navodi plata Jose Mourinha.

Mourinho će dobiti pet miliona funti ako se smjena transfera ne dogodi do prvog maja ove godine, i po 10 miliona funti ako se smjena bude odgađala za svaki naredni mjesec. Primamljiva ponuda, nema šta.

Louis Van Gaal danas je upisao značajnu pobjedu za njegov tim, a i za njegovu poziciju na klupi uopšte, protiv Manchester Cityja kada je u derbiju Manchestera slavio sa 1-0 golom mladom Rashforda. Van Gaal je nakon te pobjede izjavio da mu je drago što su ispali iz Lige Europe jer je to “obaveza manje” za njegov tim koji će sada sve snage usmjeriti ka Premiershipu.

Mourinho je nedavno u intervjuu za BT Sport rekao da čeka jun kada počinju pripreme te da će tada odlučiti u koji će tim ići, a kako stvari stoje, to će vjerovatno biti Manchester United. Mourinho je takođe rekao da se susreo sa mnogo laži u prethodnim mjesecima.

Jose Mourinho (53) svakako važi za jednog od najtrofejnijih svjetskih nogometnih trenera, a u svojoj trenerskoj karijeri vodio je zvučna imena kao što su Barcelona B, Benfica, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid i Chelsea. ‘Special One’ je dvaput osvajao Ligu prvaka, prvi put sa Portom 2003. godine, a drugi put sa Interom 2010. godine. Sa Portom je dvaput osvajao portugalski šampionat (2002. i 2003. godina), kao i sa milanskim klubom dvaput Seriju A (2008. i 2009), a još može da se pohvali sa trostrukim osvajanjem Premiershipa sa Chelseajem kojeg je vodio u dva navrata, te od “manjih” trofeja je osvajao italijanski Superkup, portugalski Superkup, FA kup, UEFA Kup, engleski Supererkup, te triput španski Kup kralja.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!