NaslovnicaVijestiGriezmann: Nije lijepo za gledati, ali je učinkovito

Griezmann: Nije lijepo za gledati, ali je učinkovito

Atletico Madrid je savladao Bayern u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka večeras na Vicente Calderoneu sa 1-0.

Grizmann

Jedini gol na utakmici postigao je Saul Niguez u 11. minuti nakon sjajnog solo prodora u kojem je izbacio četiri igrača bavarskog tima. Rezultat je do kraja ostao nepromjenjen tako da će Atletico na Allianz Areni gostovati sa golom prednosti.

Igrač Atletica, Antoine Griezmann rekao je da igra njegovog tima možda i nije baš najljepša za gledati, ali je učinkovita.

“Saul je postigao odličan gol. Srećni smo zbog pobjede, u drugom poluvremenu vidjeli smo da je Bayern odličan tim. Odlično je za nas što smo igrali u formaciji 4-4-2. Možda nije lijepo za gledati na TV-u, ali nam donosi uspjeh.”, rekao je francuski igrač, a prenosi BBC.

Diego Simeone, koji je dobio suspenziju u Primeri na tri meča, rekao je da je zadovoljan igrom svoga tima u večerašnjoj utakmici.

“Prvo poluvrijeme je bilo odlično za nas. U drugom poluvremenu oni su ili bolji, i prijetili nam, ali mi smo se odlično branili. Uvijek želite postići gol, može doći iz bilo koje šanse. Odličan potez Nigueza sa puno kreativnosti, on se razvija veoma dobro što je odlično za nas.”

“I dalje mislim da je ova utakmica otvorena, sljedeća se igra pred njihovim navijačima, ali i mi imamo šansu da postignemo gol u gostima. Biće neizvjesna utakmica kao danas, i vidjećemo ko će napraviti više šansi.”, rekao je Diego Simeone, a prenosi NBC Sports.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

Trener bavarskog tima, Pep Guardiola rekao je da je zadovoljan, te da je gol jedina njihova greška u ovoj utakmici.

“Počeli smo veoma loše, dali su nam gol koji je posljedica naše greške. Iako smo u drugom dijelu bili bolji, nismo uspjeli. Zadovoljan sam igrom u drugom dijelu. Ovo nije dobar rezultat za nas, okrećemo se utakmici na Allianz Areni. Oni znaju igrati na rezultat. Saulov gol? Sjajn gol, pokazao je da je odličan igrač.”, rekao je Pep Guardiola.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!