NaslovnicaVijestiGriezmann: Premier liga je moj prvi izbor ako napustim Atletico

Griezmann: Premier liga je moj prvi izbor ako napustim Atletico

Antoine Griezmann, napadač Atletica, rekao je da će Premier liga biti njegov prvi izbor kada bude odlazio iz Madrida.

izbor

Francuski reprezentativac na meti je Manchester Uniteda i Chelsea, a više puta je označen kao prioritet Josea Mourinha u narednom ljetnjem prelaznom roku.

Zahvaljujući sjajnim nastupima za klub iz glavnog grada Španjolske, kao i za nacionalni tim na ovogodišnjem Euru, napadač Atletica je dospio u žižu interesovanja.

Griezmann je postigao 22 gola u 38 utakmica prošle sezone, uz 7 golova u 13 utakmica Lige prvaka, pomogovaši Atleticu da stigne do finala, gdje su poraženi od strane gradskog rivala Real Madrida.

Sjajni napadač je dovođen u vezu i sa PSG-om, i priznao je da je potajno razmišljao o transferu, nakon glasina da bi Diego Simeone mogoa napustiti trenersku klupu kluba sa Vicente Calderona.

“PSG je zanimljiv projekat, ali zasad nisam zainteresovan za prelazak u francusku ligu”.

“Imao sam neke sumnje o mojoj budućnosti u Atleticu prošlog ljeta kada su se pojavili natpisi da bi Simeone mogao da ode”, rekao je Griezmann.

“Ali to nužno ne znači da bi napustio Atletico ukoliko bi on otišao”.

“Moji suigrači me zaista poštuju. Dostigao sam ovaj nivo zahvaljući njima. Napredujem iz nedjelje u nedjelju. Trebam ih i volim da igram za Atletico. Ne mislim da treba da promijenim klub da bih dostigao viši nivo”.

“Radije bih ostao u španjolskoj La Ligi, a ukoliko bih mijenjao klub, moja prvi izbor bi bila engleska Premier liga”.

“Međutim, odlazak mi trenutno nije u planovima, ostajem u Atleticu do daljnjeg”, dodao je Griezmann.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!