NaslovnicaVijestiSimeone: Atletico je kolektiv, izvinjenje Griezmanna navijačima

Simeone: Atletico je kolektiv, izvinjenje Griezmanna navijačima

Trener Atletica Diego Simeone rekao je poslije prve pobjede njegovog tima u ovoj sezoni Primere da su ovog puta “golovi ulazili”, dok se napadač Madriđana Antoine Griezmann izvinio zbog ranijih komentara o ispadanju iz lige.

Griezmann je među tri najbolja na svijetu

“Ovog puta su golovi ulazili, što se nije dešavalo u prethodnim mečevima. Postizanje prvog gola vas oslobađa i pomaže vam da stvorite više šansi. Struktura našeg tima bila je ista u sve tri utakmice” rekao je Simeone za Marcu poslije utakmice.

Atletico je pobijedio Celtu sa 4:0, dok je u mečevima sa Alavesom i Leganesom igrao neriješeno. Prvo poluvrijeme završeno je neriješeno, a sva četiri gola postignuta su u drugom poluvremenu – dva je dao Griezman, a po jedan Koke i Angel Correa.

“Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednačeno, ali smo se mi popravili u drugom i poslije Kokeovog gola tim je bio jak, silan i sposoban biti opasan u svakom napadu. Iznad svega, Atletico je tim. Pojedinci nas čine boljim, ali se uvijek koncentriramo na kolektivni rad” rekao je Simeone.

Griiezmann je poslije remija u prva dva kola rekao da će se tim boriti za opstanak ako nastavi da igra ovako, ali se izvinio, nakon utakmice u kojoj je dao dva gola i zabilježio asistenciju.

“Izvinjavam se zbog mojih ranijih komentara. Trebao sam ih zadržati u svlačionici, a ne da tako pričam u javnosti. Mogu danas reći da sam vrlo zadovoljan ekipom. Odigrali smo dobru utakmicu”, rekao je Griezmann.

Atletico u utorak počinje natjecanje u Ligi prvaka protiv PSV Eindhovena.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!