NaslovnicaVijestiGrupna faza Europske lige je završena

Grupna faza Europske lige je završena

Nakon što smo sinoć saznali preostalih osam sudionika drugog kruga Lige prvaka, večeras je došao i red na Europsku ligu. Natjecanje po grupama je završeno, a nakon izvlačenja kreće se sa nokaut fazom natjecanja.

OIR_resizer

Iz grupe A u drugi dio natjecanja prolaze Molde i Fenerbahče, dok je za Ajax i Celtic ovo natjecanje završeno. Norvežani su već ranije osigurali prolaz u drugi dio natjecanja, no večeras su u Amsterdamu odlučili poremetiti račune Ajaxu – to im je i uspjelo, uzeli su im bod. Fenerbahče je ovisilo o sebi, trebala im je domaća pobjeda protiv Celtica i oni su sigurno dalje. Pobjedu nisu upisali jer se otpisani Celtic nije predao već se oštro suprotstavio i uspio im uzeti bod. Turčini nisu uspjeli doći do željena tri boda, no nije da ih to previše zanima jer su i s bodom prošli dalje.

grupi B u nokaut fazu prolaze Liverpool i Sion, a od natjecanja se opraštaju Bordeaux i Kazan. Kazan je večeras u gostima kod Bordeauxa tražio pobjedu te pritom čekao da Liverpool uzme tri boda Sionu kako bih prošli u drugi krug. Svoj dio posla nisu uspjeli riješiti ni sami jer su upisali 2-2 remi u Francuskoj. Utakmica između Siona i Liverpoola završila je bez pogodaka.

‘Pobjednici’ u grupi C su Krasnodar i Borussia Dortmund. Takav redoslijed sigurno nije bio za očekivati, no Nijemci su si sami zakomplicirali posao. Pobjedom protiv PAOK-a Dortmund je večeras mogao zasjesti na prvo mjesto i u 1/16 finala dobiti lakšeg protivnika. Ipak, unatoč svim naporima, izgubili su kod kuće i ostali drugoplasirani. Krasnodar je taj kiks iskoristio te je u gostima Gabalu savladao sa 3-0 i iz ove grupe izlazi kao pobjednik.

12313629_1829546023857588_7921482979926082048_n

Napoli je u grupi D pokazao kako je ovo natjecanje ispod njihovih mogućnosti obzirom da su grupnu fazu završili sa maksimalnih 18 bodova pritom postigavši 22 i primivši tek tri pogotka. Midtjylland i Club Brugge u međusobnom susretu odlučivali su o drugom mjestu koje vodi u nokaut fazu, a utakmica je završena rezultatom 1-1 te tako Danci prolaze dalje. U nebitnoj utakmici, Napoli je sa 5-2 demolirao Legiju.

grupi E prolaznici su bili jasni i prije posljednjeg kola, bilo je pitanje samo tko će biti vodeći. Villarreal je u susretu sa velikim brojem pogodaka (3-3) došao tek do boda kod Plzena te tako ostao drugoplasirana momčad u skupini. Rapid je kod kuće sa 2-1 savladao Dinamo Minsk i tako potvrdio prvo mjesto.

[su_google_adsense]

Sličnu situaciju imali smo i u grupi F: Braga je već ranije osigurala prolaz dalje tako da je u goste Groningenu išla potpuno neopterećena, a kući se vraćaju sa bodom i ono najbitnije – prvim mjestom. Marseille je u gostima sa 4-2 savladao Liberec te tako prošao u daljnji krug natjecanja, a na susretu je i zabilježena jedna fascinantna fotografija.

12314142_1829504030528454_1463036355976852216_n

Dnipro se u grupi G na dostojanstven način oprostio od natjecanja – domaćom 3-0 pobjedom protiv također otpisanog Rosenborga. U drugom susretu te grupe u posljednjem kolu snage su odmjerili Saint Etienne i Lazio, koji su već ranije osigurali prolaz. Utakmica je inače završena rezultatom 1-1, a Lazio završava kao vodeća momčad.

grupi H Lokomotiv Moskva je sama odlučivala o mjestu sa kojeg će završiti grupnu fazu natjecanja. U posljednjem kolu čekao ih je najlakši zadatak, gostovanje kod ranije otpisanog Skenderbeua. Svoj status su opravdali visokom 3-0 gostujućom pobjedom te su sa 11 bodova najbolja momčad u grupi. Sporting i Bešiktaš u međusobnom su susretu odlučivali o drugom mjestu – pobjedu je odnijela domaća momčad (3-1) te na taj način osigurala prolazak u nokaut fazu natjecanja.

grupi I Basel je i prije posljednjeg kola bio siguran prolaznik dalje, no ništa nisu odlučili prepustiti slučaju pa su tako ozbiljnim pristupom stigli do minimalne 1-0 gostujuće pobjede kod Lecha i tako ostali vodeća momčad u grupi. Fiorentina je očekivano kod kuće slavila protiv Belenensesa i izborila prolaz u drugi krug.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

U grupi J Tottenham je i prije posljednjeg kola također bio siguran te su šansu protiv Monaca uglavnom dobili igrači koji nemaju veliku minutažu. Monaco je trebao pobjedu želi li se nastaviti natjecati u Europskoj ligi. Željeli oni to ili ne, sada je kasno jer su ih Spursi kući ispratili sa tri komada u mreži. Naposljetku drugoplasirani Anderlecht je sa 2-1 savladao Qarabag.

Posljednje kolo u grupi K nije se trebalo ni igrati jer je sve bilo jasno i uoči istog. Unatoč tome, momčadi koje su prošle u nokaut fazu nisu željele negativnim trendom završiti natjecanje po skupinama pa su ozbiljnim pristupom stigli do novih pobjeda. Sparta Prag je u gostima sa 3-1 bila bolja od APOEL-a, a Schalke je u Grčkoj sa 4-0 bio bolji od Asterasa.

Za razliku od nekih grupa, u grupi L bilo je neizvjesnosti i imalo se za što igrati i u posljednjem kolu. Athletic Bilbao i uoči posljednjeg kola je bio siguran tako da su kod kuće pripustili gas i došli do boda (2-2) protiv nizozemskog AZ-a. Partizanu je kod kuće bio dovoljan bod za prolaz dalje, no ipak ‘teško su stradali’ na domaćem terenu jer ih je Augsburg savladao sa 3-1 i prošao dalje.

[su_bet365_watch_live_basketball_mali]

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!