NaslovnicaVijestiThe Guardian: Arsenal glavnu metu našao u Njemačkoj

The Guardian: Arsenal glavnu metu našao u Njemačkoj

Prema saznanjima uglednog britanskog lista, The Guardina Arsenal je odredio svoju glavnu medu u predstojećem prijelaznom roku. Guardian piše da je glavna meta Arsenea Wengera igrač Borussije Dortmund, Henrikh Mkhitaryan.

Arsenal

Reprezentativac Armenije ove sezone pruža odlične partije u dresu ‘Milionera’ čime je na sebe privukao pažnju velikih europskih klubova među kojima je i londonski Arsenal. Ove sezone njegov učinak je impresivan – postigao je 20 golova, te skupio 18 asistencija

Guardian takođe prenosi da je Wenger angažovao dvojicu skauta koji prate HenrikhA Mkhitaryana svakodnevno, a izvještaji o njegovim nastupima natjerali su Arsenal da krene u realizaciju transfera.

Henrikh Mkhitaryan ima ugovor sa Borussijom do 2017. godine, a prema saznanjima njemačkih medija 26-godišnjak je spreman da ostane u Dortmundu ukoliko mu njemački tim ponudi dobar ugovor u kojem će mu povećati primanja. Mkhitaryan je na Signal Iduna Park stigao 2013. godine iz Shakhtara iz Donetska za 25 miliona eura.

Karijeru je počeo u Pyuniku, armenijskom timu iz tamošnjeg grada Yerevana, tu se zadržao do 2009. godine kada prelazi u klub iz Donetska, ali u Metalurh. Za gradski rival Shakhtara nastupao je svega godinu dana, kada je Shakhtar primijetio njegove odlične parije koje nisu mogle proći nezapaženo, te su odlučili da ga dovedu u svoj tim. To su uradili za 5,8 miliona eura. U Shakhtaru je u 72 utakmice postiao 38 golova, te je 2013. godine prodat Borussiji za cifru od 27 miliona eura.

U Borussiji je od 2013 godine odigrao 131 utakmica u kojima je postigao 38 golova. Za reprezentaciju Armenije je debitovao 2007. godine otkada je postigao 16 golova u 57 utakmica u kojima je nastupio.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!