NaslovnicaVijestiGuardiola: Bravo je bio sjajan, insistiraću na posjedu lopte

Guardiola: Bravo je bio sjajan, insistiraću na posjedu lopte

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola rekao je da je pobjeda njegovih nogometaša nad Manchester Unitedom važna za samopouzdanje, pohvalio je Claudia Brava i rekao da neće odustati od toga da se njegovi defanzivci dodaju u zadnjoj liniji momčadi.

pepguardiolamanchestercityvsunderland7_reokol4lcl

“Radujemo se zbog pobjede. Mislim da su gledatelji ovdje i širom svijeta uživali. Utakmica je bila otvorena do kraja. Bili smo bolji u prvom poluvremenu. U drugom su oni pritiskali, a mi smo imali neke situacije koje nismo završavali. Sjajno je što smo došli na Old Trafford i pobijedili. Ovo jesu samo tri boda, ali nam je važno za samoopuzdanje “, rekao je Guardiola nakon utakmice.

Bravo je lošom intervencijom prilikom istrčavanja na centaršut omogućio Ibrahimoviću da lako postigne gol kojim je United smanjio zaostatak na 1:2.

“Činjenica je da nije imao sreće kod gola zbog Stonesa, ali na mene je najviše ostavilo dojam to što je i poslije toga nastavio igrati dobro i nije pao na psihološkom planu. To govori o njegovom karakteru, za mene je to najvažnija stvar u nogometu – kako reagujete na pogrešku, i sa te strane, Claudio je imao jedan od najboljih nastupa koje sam gledao. Jedan od razloga što smo dobro igrali u prvom poluvremenu je upravo Bravo”, rekao je Guardiola.

Engleski novinari priznali su treneru da nisu navikli da vide dodavanje igrača u zadnjoj liniji i pitali su ga da li je to možda previše rizično.

“Jeste, ako izgubite loptu, lako primiti gol. Ali, da bi protivnički igrači to učinili, moraju doći iza nas, a mi hoćemo da imamo kontrolu. Do posljednjeg dana rada u Engleskoj insistiraću na tome da moji igrači imaju loptu i drže posjed. Znam da to neće biti moguće svih 90 minuta jer su protivnici dobri, ali, oprostite, o tome neću da pregovaram”, rekao je Guardiola.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!