NaslovnicaVijestiPep Guardiola: Dobro je što Dortmund pobjeđuje

Pep Guardiola: Dobro je što Dortmund pobjeđuje

Trener Bayerna iz Munchena, Pep Guardiola rekao je da je zadovoljan igrom svog tima, ali isto tako da ne zna razlog zašto njegov tim više ne postiže golove sa lakoćom kao što su to radili do sada. Podsjetimo, Pep Guardiola će nakon ove sezone preuzeti Manchester City, a mediji već uveliko pišu o potencijalnim pojačanjima.

Pep Guardiola

Bayern danas od 15:30 gostuje Stuttgartu na Mercedes-Benz Areni, dok Borussia Dortmund sutra igra protiv Schalkea, a Pep Guardiola je uvjeren da će tim sa Westfalena slaviti u toj utakmici.

“Prošle godine u ovo doba već smo bili prvaci, ove sezone cilj nam je da odbranimo naslov, ali ne možemo dočekati da Borussija izgubi utakmicu. Uvjeren sam da će u nedelju dobiti Shcelke, ali to i nije tako loše za naš ritam. Ne možemo očekivati da nam Dortmund pokloni naslov. Moramo ga osvojiti. U posljednje tri ili četiri godine moji igrači su napravili velike stvari, uvijek su fokusirani na sljedeću utakmicu. Ne mogu razmišljati umjesto njih, ali nadam se da razmišljaju o utakmici sa Stuttgartom.”, rekao je Pep Guardiola za njemačke medije.

Bavarski klub je posljednje tri svoje utakmice dobio sa po jednim golom razlike, a Pep Guardiola rekao je da ne zna zašto njegov tim više ne postiže golove bez muke. Posljednja ‘golijada’ Bayerna bila je 12.3. ove godine kada su protiv Werdera na svom stadionu slaivli sa 5-0, a prije toga su remizirali sa Dortmundom i izgubili od Mainza.

“Ne znam zašto je to tako, protiv Benfice je bilo važno ne ponoviti greške iz meča sa Juventusom. Želimo da kontrolišemo utakmicu, a nekad na gostovanjima nije lako. Pobjeda Wolfsburga protiv Reala? To je lekcija i za nas i za medije. Svi timovi su jaki.”

Pep Guardiola je takođe rekao da mu je drago što je ponovo vidio Jurgena Kloppa na Westfalenu, te da je imao osjećaj kao da se igrala utakmica Lige prvaka, a ne Lige Europe.

[su_sportingbet]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!