NaslovnicaVijestiGuardiola dovodi Artetu u stručni štab Manchester Cityja

Guardiola dovodi Artetu u stručni štab Manchester Cityja

Guardiola dovodi Artetu u stručni štab Manchester Cityja. 33-godišnjak je započeo svoju trenersku obuku i mogao bi uzeti u obzir trenersku ulogu na Etihad stadionu sa španjolskim stručnjakom, ukoliko se odluči povući iz fudbala ovog ljeta.

Guardiola dovodi Artetu u stručni štab Manchester Cityja

Pep Guardiola će razmotriti Mikel Artetu kao dio svog stručnog štaba u Manchester Cityju, ako se veznjak penzioniše ovog ljeta, piše The Daily Express.

33-godišnjak je započeo svoju trenersku obuku i radi sa Arsenalovim U13 i Velškim U16 ekipama.

U izvještaju se navodi da je Arteta blizak prijatelj Guardiole i Bayernovog fitness trenera Lorenzo Buenaventure, a nedavno je posjetio i trening centar njemačkog kluba.

Rođen je u San Sebastianu, Španija. Svoju karijeru je započeo u Antiguokou sa svojim prijateljem Xabi Alonsom.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Arteta je napustio tim zbog Barcelone B u 15-oj godini, dok je Alonso potpisao za Real Sociedad nešto kasnije.

Uprkos njegovom potencijalu, Arteta se nije uspio probii u prvi tim i otišao je na posudbu u PSG u decembru 2000.

Francuzi su imali želju da zadrže Artetu do kraja sezone, i imali su opciju da ga otkupe. Međutim, Arteta je otišao u Rangerse, marta 2002. godine, nakon što je škotski klub poslao nevjerovatnu ponudu Barceloni.

2004. godine se pridružio Real Sociedadu za 5.2 miliona eura, sa idejom da Alonso i Arteta igraju zajedno. Nakon toga Alonso odlazi u Liverpool, a Arteta se nije uspio ustaliti u prvom timu.

U Everton je otišao 2005. godine u janurskom prelaznom roku. 31. augusta 2011. godine potpisuje četverogodišnji ugovor sa Arsenalom, vrijednosti od 10 miliona funti.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!