NaslovnicaVijestiGuardiola i Bayern pišu novu historiju na Maksimiru

Guardiola i Bayern pišu novu historiju na Maksimiru

Guardiola i Bayern pišu novu historiju na Maksimiru. Ukoliko večeras na Maksimiru postignu tri ili više golova, fudbaleri Bayerna mogu ući u modernu historiju fudbala, i ući u društvo koje čini Manchester United, Real Madrid i Barcelona.

Guardiola i Bayern pišu novu historiju

Bavarci su u pet dosadašnjih kola Lige prvaka postigli 17 golova, a ako dođu do cifre od 20 (li pređu preko), postat će tek četvrta ekipa koja je došla do tog podviga.

Manchester United je u sezoni 1998/1999 prvi došao do te cifre, a tada su navalau predvodili Andy Cole i Dwight Yorke. Barcelona je u sezoni 2011/2012 pogodila 20 puta u šest mečeva grupne faze, a Real je do istog podviga stigao u sezoni 2013/2014.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Bayern pod vodstvom Guardiole ove sezone postiže 3.4 gola po meču. Dinamu su u Muenchenu postigli pet golova, stoga je za očekivati da minimalno tri puta loptom pogode mrežu u susretu koji se igra na Maksimiru, i time izjednače rekord koji ovi velikani već imaju. Ovo bi bio još jedan u nizu podviga koje je Guardiolina mašinerija napravila ove sezone.

Inače, ovaj susret niti jednim niti drugim rezultatski ne znači mnogo, jer Bayern je davno izborio prvo mjesto u grupi F, dok je Dinamo Zagreb zakucan na dno, sa tri osvojena boda.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!