NaslovnicaVijestiGuardiola: Jesusa očekuje duža pauza

Guardiola: Jesusa očekuje duža pauza

Gabriel Jesus, napadač Manchester Cityja uspješno je operisao metatarzalnu kost na desnom stopalu, i očekuje ga pauza od oko tri mjeseca.

pauza

Brazilski nogometaš ozlijedio se u meču 25. kola Premier lige protiv Bournemoutha (2:0) u ponedjeljak, kada je teren morao napustiti nakon samo 15 minuta. Mladi brazilski nogometaš brzo se nametnuo kao prvo rješenje u napadu Cityja, ali ga je potom zadesio veliki peh.

Ovaj 19-godišnji napadač sjajno je započeo karijeru na Etihadu od dolaska iz brazilskog velikana Palmeirasa, pošto je postigao tri gola na pet utakmica, ali ga je ozljeda spriječila da u istom ritmu nastavi do kraja sezone, i po svemu sudeći, čeka ga duža pauza.

“U četvrtak je operiran i dobro je, stvarno je dobro. Sada je najvažnije da se oporavi. Ne znam da li će ponovo igrati ove sezone. Kažu mi da će biti izvan terena dva do tri mjeseca”, rekao je Guardiola.

Ozljeda Jesusa otvorila je vrata Sergiju Agueru da se vrati u startnih 11 nakon što ga je mladi Brazilac istisnuo.

Guardiola je zadovoljan odnosom Aguera i dodao da je uvjeren da City može osloniti na njega do kraja sezone.

“Nije lako igraču koji ne igra. Sergio je bio profesionalac. U posljednjoj utakmici, nakon Jesusove ozljede, ušao je u igru ​​i dobro odigrao. Ne sumnjam u Aguera i njegovu kvalitetu”, dodao je Guardiola.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!