NaslovnicaVijestiPep Guardiola "krade" pojačanje Unitedu?

Pep Guardiola “krade” pojačanje Unitedu?

Meta Manchester Uniteda, supertalentovani Renato Sanches iz Benfice, na oku je njihovog gradskog rivala, Manchester Citya, kojeg će sledeće sezone preuzeti Pep Guardiola.

Pep Guardiola

18-godišnjak je bio predmet špekulacija propalog transfera u United u januaru, kada je klub sa Old Trafforda za njega navodno ponudio 35 miliona funti, no ta ponuda nije zadovoljila apetite Portugalaca.

Prema Timesu, Benfica očekuje ponudu od Citya, na inicijativu nadolazećeg menadžera Guardiole, čiji je Bayern nedavno u četvrtfinalu Lige prvaka izbacio upravo Sanchesovu Benficu, a sada ga očekuju polufinalni dueli sa madridskim Atleticom.

“On je jedan od najboljih mladih igrača u Evropi, sa svojom dinamičnosti i karakterom. Nije lako za jednog 18-godišnjaka igrati na tako visokom nivou. Sjajna budućnost je pred njim.” rekao je Guardiola za Times.

Prema navodima medija, nakon što su Unitedu postavili obeštećenje u visini od 60 miliona evra (46.8 miliona funti), jasno je da će na Etihadu morati da duboko zavuku ruku u džep, te izdvoje sa Sanchesa tek neznatno manju sumu nego za prošlogodišnje rekordno pojačanje Sterlinga, koji je plaćen 49 miliona funti.

Univerzalni veznjak je doživio vrtoglav uspon u svojoj debitantskoj sezoni u Benfici. Upisao je 42 nastupa, uz 6 golova i jednu asistenciju. Protiv Guardiolinog Bayerna se nije naročito istakao.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Chelsea je takođe u trci za 18-godišnjim Sanchesom, kojeg su skautirali prije uspona u seniorskom timu Benfice, no prema Timesu, Bluesi će pojačanja za neophodni remont ekipe, nakon izuzetno neuspješne sezone, ipak potražiti negdje drugdje.

Renato Junior Luz Sanches rođen je 18. avgusta 1997. godine u Lisabonu, a sa 9 godina došao je u mlađe kategorije Benfice, da bi ove sezone iz B tima Benfice bio promovisan u prvi tim lisabonskih Orlova. Jesenas je potpisao dugoročni ugovor do 2021. godine, sa izlaznom klauzulom od 45 miliona evra. Za mlađe selekcije Portugala zabilježio je 40 nastupa, dok je ove godine pozivan i za A selekciju Portugala.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!