NaslovnicaVijestiGuardiola: Mentalno stanje je ono stanje za koje se brinem

Guardiola: Mentalno stanje je ono stanje za koje se brinem

Mentalno stanje je ono stanje za koje se brinem, izjavio je Guardiola. Menadžer Bayerna kaže da on samo brine o mentalnom stanju svojih igrača i pozdravio je Juventusovog braniča Leonardo Bonuccija kao jednog od svojih omiljenih igrača svih vremena.

Mentalno stanje je ono stanje za koje se brinem

Trener Bayerna, Pep Guardiola je insistirao na tome da nema problema sa fizičkim stanjem svojih igrača, rekao je da mentalno stanje ima prioritet.

Španski trener je svoju ekipu vidio kako gubi veliko vodstvo od 2-0, koje su imali dok se Juventus nije vratio u igru golovima Dybale i Sturara i ponovo vratio nade svojim navijačima.

Guardiola insistira da kasni pogodak Stefano Sturaro-a nije bio rezultat umora njegovog tima.

“Rezultat je ono što jest”, rekao je Guardiola novinarima.

“Znam da ste vi u Italiji svi oko fizičke spreme, ali mene boli k**** za fizičku spremu.”

“Mentalno stanje je ono stanje za koje se brinem.”

“To je vjerovatno večer gdje sam najzadovoljniji kao trener u mojoj karijeri.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

“Oni imaju igrače poput Mario Mandžukića, Paul Pogba i Leonarda Bonuccija. On je jedan od mojih omiljenih igrača svih vremena, pokazali smo karakter.”

“Mogli smo pobijediti utakmicu. Imamo tim sa mnogo mladih igrača. Naučiti ćemo iz toga. Ne zaboravite da je to bio Juventus.”

“Kažete da nam nedostaje karakter. Naprotiv. Došli smo ovdje i imali loptu u nogama većinu utakmice, stvorili smo šanse i postigli golove.”

“Da li je to dovoljno da se prođe dalje? Ne znam. Ja bi volio sjesti ovdje poslije pobjede, ali rezultat je to što jest, ne možemo ga promijeniti dok ne budemo igrali drugu utakmicu osmine-finala.”

“Bila je to prije svega jedna izvanredna utakmica, sa puno golova. Neutralni navijači širom svijeta su sigurno zadovoljni onim što su pokazali igrači na terenu.”

“Bili smo mnogo bolji u prvom poluvremenu, ali u drugom kada je Juventus dao gol, dobili su to veliko samopouzdanje i krenuli napadati, u tih 20 minuta su bili mnogo bolji i to ih je izvuklo.”

“Ostaje nam još jedna utakmica na Allianz Areni i dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!