NaslovnicaVijestiGuardiola i Mourinho: Nema neprijateljstva između nas

Guardiola i Mourinho: Nema neprijateljstva između nas

Treneri nogometaša Manchester Uniteda i Manchester Cityja Jose Mourinho i Pep Guardiola, odbacili su navode da će među njima biti neprijateljskog ponašanja u predstojećem velikom derbiju Premijer lige na Old Traffordu.

Guardiola i Mourinho

Fudbaleri Uniteda u subotu od 13:30 na svom stadionu igraju protiv gradskog rivala Cityja utakmicu četvrtog kola Premijer lige.

Obje momčadi su u ovu sezonu ušle s novim trenerima i ostvarile su po tri pobjede u prva tri kola. Osim skupih igrača u ekipama, u centru pažnje će biti Mourinho i Guardiola, čiji rivalitet traje nekoliko godina, otkako su predvodili Real Madrid i Barcelonu.

Guardiola je rekao da su njegov rivalitet s Mourinhom stvorili mediji. To će biti njihov prvi duel od 2013. godine kada su radili u Španjolskoj.

“Mi to ne možemo kontrolirati. U više navrata sam rekao da mnogo poštujem Mourinha, uvijek pokušavam da učim od kolega, a isto je i sa njim. On je bio moj trener kada je bio pomoćnik Bobbyju Robsonu. Razdoblje u Barceloni i Real Madridu nam obojici nije bio lako, ali sastali smo se prije dvije, tri tjedna na sastanku trenera Premijer lige. Naravno da ću prihvatiti da popijemo po čašu vina ako me pozove “, rekao je Guardiola, prenio je BBC.

Mourinho je rekao da među njima dvojicom “nema problema” i da City ima vrlo dobrog trenera.

“Svugdje sam igrao derbije i uvijek želim imati kontrolu emocija. City ima vrlo dobrog trenera. Uvijek imaju vrlo dobre igrače i kupuju ih. Oni su kandidat za titulu i morate ih poštujete”, rekao je portugalski trener.

United i City su u posljednjih 10 sezona zajedno osvojili sedam šampionskih titula.

Trenutno u derbijima United ima 71 pobjedu, City 49, a 51 utakmica završena je remijem.

Jedini gol u mančesterskim derbijima prošle sezone postigao je igrač Uniteda Marcus Rashford na Etihadu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!