NaslovnicaVijestiGuardiola naredio čelnicima Manchester Cityja da prodaju ključnog igrača

Guardiola naredio čelnicima Manchester Cityja da prodaju ključnog igrača

Novi menadžer Manchester Cityja koji će Građane preuzeti na kraju sezone, rekao je čelnicima kluba da prodaju kapitena ekipe ovog ljeta. Pep Guardiola je naredio Manchester Cityju da prodaju Vincent Kompanyja ovog ljeta, piše The Sun.

Guardiola naredio

U izvještaju se tvrdi da je Guardiola već razgovarao sa sportskim direktorom Cityja, Txiki Begiristainom i da je spreman da proda k apitena kluba kako bi doveo novog i stvorio novo partnerstvo u odbrani.

Guardiola također cilja igrača Athletic Bilbao-a, Aymeric Laporte-a kao Kompanyjevu zamjenu.

Belgijski reprezentativac se istakao samo 13 puta za City ove sezone zbog problema sa povredama.

Vincent Kompany rođen je 10. aprila 1986. u Ukelu je belgijski fudbaler. Član je engleskog Premijer ligaša Manchester Cityja i belgijske reprezentacije. Porede ga sa Francom Bekenbauerom.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Kompany je karijeru počeo kao igrač Anderlehta. Za tri sezone provedene u klubu postigao je 5 golova i ostvario 73 nastupa.

Osvajač je Belgijske zlatne lopte. U drugoj polovini sezone 2006/07 zadobio je povredu ramena i odlazi na operaciju poslije koje pauzira nekoliko meseci.

Kompany je poslat na rehabilitaciju u Lyon usljed čega dolazi do pretpostavki o dolasku u Olimpik iz Lyona.

9. juna 2006. prelazi u Hamburg za 10 miliona € kao zamjena za Danijel van Bujtena. U prvoj sezoni u klubu odigrao je 6 utakmica u Bundesligi prije povrede ahilove tetive poslije koje je morao da propusti ostatak sezone.

22. augusta 2008. za 6 miliona £ postaje član „Građana“. Debi je imao protiv West Hama, dok je prvi gol u dresu Cityja postigao protiv Wigana.

Igrajte našu nagradnu igru svakim danom na našem forumu i osvojite 10€. Vrlo jednostavno, registrujete se na forum i počnite pogađati parove koje vam mi predložimo. Ništa ne morate uplaćivati, vaše je samo da pogodite parove i bit ćete isplaćeni na Bet365.

Nagradna Igra – Pogodi TIPOVE i OSVOJI 10 €

Bet365 kladionica vam nudi i velike bonuse koje možete dobiti ukoliko se registrujete na banneru ispod. Bet365 online kladionica je jedna od najpoznatijih na svijetu koja broji oko sedam miliona korisnika iz 200 različitih zemalja širom svijeta. Očekujte vrlo široku ponudu na sve vrste sportova i veliki izbor klađenja uživo. 

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!