NaslovnicaVijestiGuardiola: "Nekad je dobro i izgubiti"

Guardiola: “Nekad je dobro i izgubiti”

Menadžer Manchester Cityja, Španjolac Pep Guardiola izjavio je kako je “nekad dobro i izgubiti”, iako porazi uvijek bole.

Manchester City 28 utakmica zaredom nije znao šta je poraz, sve do preksinoć, kada je pao na gostovanju Shakhtraru (1:2) u Ligi prvaka. Poslije sedam i po meseci je prekinuta fantastična serija, a menadžer “građana” Pep Guardiola je pokušao da izvuče pozitivne stvari iz tog rezultata.

[su_premierleague]

“Poraz uvijek boli, nikad nije lijepo tako nešto da se desi, ali smatram da je bilo potrebno da izgubimo jedan meč” izjavio je Gvardiola.

“U neku ruku to je dobro za klub, stručni stožer i igrače. Kada se pobjeđuje, priča se samo o dobrim stvarima. Ovakvi momenti zato dobro dođu da se uvide i neke greške koje činimo, i da shvatimo šta možemo da popravimo. Sada se okrećemo derbiju sa Unitedom u nedjelju.”

DA LI JE RONALDO OTIŠAO PREDALEKO: Cristiano je sa ovom izjavom pao u očima mnogih

Ricardo Kaka na najbolji mogući način objasnio razliku između Ronalda i Messija

Evo šta je Zidane odgovorio na pitanje da li je Ronaldo bolji igrač nego što je on bio

Pogba neće biti na terenu u duelu prvog i drugog na tablici Premier lige, zbog crvenog kartona dobijenog nakon gaženja Hectora Bellerina, a Guardiola je istaknuo da mu je zbog toga žao.

“Volio bih da Paul Pogba igra protiv nas jer volim igrati protiv timova sa njihovim najboljim igračima, da vidim možemo li ih pobijediti. A siguran sam da on stvarno ne želi da se neko ne ozlijedi”, prokomentirao je izjavu Pogbe da se nada ozlijedi igrača Cityja.

[su_no1forfootball]

Dvije vodeće momčadi na tablici Premier lige ukrstiće koplja u nedjelju u gradskom derbiju, u utakmici u kojoj United ima priliku da se vrati u šampionsku utrku, a City da jednom rukom prigrli šampionski pehar, s obzirom na to da je teško očekivati da bi mogli prosuti eventualnih 11 bodova prednosti, imajući u vidu u kakvoj su formi tokom većeg dijela sezone.

City je poslednji put pre susreta u Ukrajini izgubio 23. travnja, u polufinalu FA kupa od Arsenala, a ove sezone je imao čak 21 pobjedu u protekle 22 uatakmice. U Premier ligi, samo je Everton uspio da izbjegne poraz od Citija (1:1), koji ima 13 vezanih trijumfa uoči meča sa “crvenim vragovima”.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!