NaslovnicaVijestiGuardiola odustao od Sancheza: Na Etihad stiže druga zvijezda za 45 miliona!

Guardiola odustao od Sancheza: Na Etihad stiže druga zvijezda za 45 miliona!

Prema pisanju engleskih medija, trener Manchester Cityja Pep Guardiola odustao je od dovođenja zvijezde Arsenala Alexisa Sancheza, nakon što čelnici klubova nisu uspjeli dogovoriti cifru za koju će Čileanac napustiti Emirates stadion.

Guardiola odustao od Sancheza

Navodno, ‘Građani’ nisu željeli ponuditi cifru veću od 20 miliona funti, dok su iz Arsenala tražili 35 miliona za 29-godišnjaka, kojem ugovor sa ‘Topnicima’ ističe na kraju sezone.

Pored toga, jučer su se pojavile špekulacije kako se u utrku uključio i Manchester United, koji je spreman Arsenalu ponuditi znatno bolju ponudu nego što je Manchester Cityjeva. Naime, pored 20 miliona funti, koje nudi i City, ‘Crveni vragovi’ su na Emirates spremni poslati i Henrikha Mkhitaryana na posudbu do kraja sezone.

Ipak, Guardiola je već smislio drugi plan. Kako prenosi Manchester Evening News, u klub planira dovesti zvijezdu ukrajinskog Shakhtar Donetska Frederica Rodriguesa Santosa, poznatijeg kao Fred , koji bi mogao koštati oko 45 miliona funti.

Španjolski stručnjak u njemu vidi pravog nasljednika Fernandinha, koji na kraju sezone puni 33 godine, te mu nije preostalo još puno vrhunskog nogometa. 24-godišnji Fred je čak osam godina mlađi od Fernandinha, koji je također nastupao u dresu ukrajinskog kluba prije nego što je stigao u Manchester City 2013. godine.

[su_bonus]

S druge strane, pored Alexisa Sancheza, Manchester United planira dovesti još jednog Južnoamerikanca. Kako navodi Daily Mail, u pitanju je mladi vezni igrač Gremija Arthur.

21-godišnjak je već duže vrijeme na radaru Barcelone nakon što je pomogao svom klubu da osvoji Kup Libertadores prošle godine, a čak je i pozirao sa dresom Blaugrane nakon sastanka sa sportskim direktorom Robertom Fernandezom. Njegova vrijednost se procjenjuje na oko 35 miliona funti, a pored Manchester Uniteda i Barcelone, za njega interes pokazuje i Chelsea.

Manchester United se trenutno nalazi na drugom mjestu u Premier ligi sa 47 osvojenih bodova iz 22 odigrana kola, te za vodećim Manchester Cityjem zaostaje velikih 15 bodova. Manchester United je trenutno na drugom mjestu u Premier lgii sa 47 bodova iz 22 odigrana kola, te za vodećim Manchester Cityjem zaostaje velikih 15 bodova. ‘Crveni vragovi’ će sutra na svom terenu dočekati Stoke City, dok ‘Građane’ očekuje teško gostovanje na Anfieldu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!