NaslovnicaVijestiGuardiola ostao bez jednog od ključnih igrača

Guardiola ostao bez jednog od ključnih igrača

Stones ozljeđen

Pep Guardiola na press konferenciji pred utakmicu Lige prvaka protiv Feyenoorda potvrdio kako će jedan od ključnih igrača njegove momčadi ove sezone biti van terena 4 do 6 tjedana. Riječ je o stoperu Johnu Stonesu koji ove godine igra kao preporođen.

John Stones prošle sezone doveden je u Manchester City iz Evertona za nevjerojatnih 55 milijuna eura što je tada 22-ogodišnjeg Engleza činilo najskupljim stoperom u povijesti nogometa. Stones je prošle sezone proživljavao teške dane i konstantno je bio na meti kritika. Nakon golmana Claudia Brava Stones je bio najgori igrač Manchester Cityja.

[su_watch_live_football]

Stones igra kao preporođen

Stoper engleske nogometne reprezentacije ove sezone postao je stup obrane Manchester Cityja. Zajedno s Otamendijem čini stoperski tandem Manchester Cityja koji je ove sezone u Premier ligi primio samo 7 golova, a nisu doživjeli niti jedan poraz. U Ligi prvaka slična situacija, Manchester City dominira skupinom Lige prvaka jednako kao i domaćim prvenstvom, a u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju primili su samo 3 gola.

Mladi John Stones očigledno je popravio mnoge segmente svoje igre, a najviše se vidi njegov napredak u igri glavnom gdje je Stones zahvaljujući svojoj visini (1,88 m) postao jedan od najopasnijih igrača u zraku. Primjerice, u Ligi prvaka Stones je postigao čak tri gola, jednako kao i Lionel Messi ili čak jedan više od suigrača Kuna Aguera.

Stones ozljeda

Pep ostaje bez jednog od glavnih igrača

Opće je poznato kako se specifična igra Pepa Guardiole temelji na visokopozicioniram stoperima koji vode igru te sudjeluju u njoj ponekad i duboko u suparničkoj polovini. Nakon što je Guardiola ostao bez Mendya, također jednog od ključnih igrača sada će morati naučiti igrati i bez Stonesa. Kompany i Mangala su vrhunski stoperi, no nisu ono što Guardiola želi od stopera.

Ove sezone gledamo jedan nezaustavljivi City koji nalikuje na Guardiolinu Barcelonu, a Stones nas podsjeća na Piquea iz najboljih dana. No idućih 4-6 tjedana gledat ćemo nešto drugačiji City koji nema glavnog lijevog bočnog te glavnog stopera. Ostaje vidjeti kako će Pepova momčad prebroditi ovo razdoblje.

[su_oglas]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!