NaslovnicaVijestiGuardiola otkrio šta je Cityju potrebno za prolaz protiv Liverpoola

Guardiola otkrio šta je Cityju potrebno za prolaz protiv Liverpoola

Na konferenciji za medije pred uzvratnu utakmicu sa Liverpoolom Pep Guardiola je rekao šta je Cityju potrebno za prolaz protiv Liverpoola, dodavši da će biti jako teško napraviti preokret.

Nogometaši Manchester Cityja dočekat će Liverpool na svom terenu u utorak navečer u okviru druge utakmice dvomeča četvrtfinala Lige prvaka, a na konferenciji pred meč sa Redsima govorili su trener Pep Guardiola i vezni igrač Fernandinho.

“Građani” nisu imali dobru uvertiru u ovu utakmicu, budući da su poraženi od gradskog rivala Uniteda u prethodnom kolu Premier lige, rezultatom od 3: 2 nakon velikog prekreta.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

“Moramo odigrati skoro savršenu utakmicu kako bismo prošli”, započeo je trofejni katalonski trener.

“Ne očekujem napade na autobus, to se nikada prije nije dogodilo”, rekao je Guardiola, pozivajući se na činjenicu da su navijači Liverpoola napali autobus Manchester Cityja.

“Gdje je bila policija? Sutra, policija će znati točno što učiniti i gdje da bude”, dodao je Španjolac.

Manchester City – Liverpool: Najava četvrtfinala Lige prvaka

Jose Mourinho prekinuo nevjerovatni niz Guardiole od čak 514 utakmica!

Guardiola je također govorio o krizi kroz koju City prolazi u posljednje vrijeme.

“Ljudi osuđuju, ali zadovoljan sam nastupom svog tima. Igraju sjajno. Iako smo izgubili 3:2 od Uniteda, bio sam vrlo zadovoljan s igrom. Trebamo europske naslove, ali nije lako doći do njih. To zahtijeva naporan rad – oni ne mogu doći sutra ili prekosutra, ali ako se nastavi s dobrim radom, oni će doći.”

“Bit će teško – ne kažem da nemamo kvalitetu za prolazak, ali to će biti veliki izazov i test. Međutim, to je nogomet, imamo priliku, jer smo u stanju stvoriti brojne šanse na utakmicama ove sezone “, rekao je bivši trener Barcelone i Bayern Munchena.

[su_no1forfootball]

Na pitanje je li Sergio Aguero ozlijeđen na utakmici s Unitedom, Guardiola je sarkastično odgovorio: “Simulirao je.”

Za medije je na konferenciji govorio i Brazilac Fernandinho: “Imali smo težak tjedan i pretrpjeli smo dva poraza zaredom i primili smo šest golova, ali to je sve prošlo i razmišljamo o sljedećoj utakmici. Nije lako preokrenuti formu tako brzo, ali boriti ćemo se do samog kraja”, rekao Brazilac i nastavio

“Jedini način na koji se nogomet može igrati je s jakim mentalitetom. Sada je vrijeme da najiskusniji igrači pokažu liderske sposobnosti. Sutra ćemo se svi morati držati zajedno.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!