NaslovnicaVijestiGuardiola planira oproštaj od trenerske karijere

Guardiola planira oproštaj od trenerske karijere

Menadžer Manchester Cityja, Pep Guardiola, šokirao je nogometnu javnost priznanjem da planira završetak trenerske karijere

karijere

City je u ponedjeljak pobijedio Burnley s 2:1, a Guardiola je u intervjuu za NBC rekao da je počeo planira završetak trenerske karijere.

“Volim misliti da sljedeći korak može biti bolji. Ako ne bude, mene tamo neće biti. Osjećam da je već počeo proces mog opraštanja. Neću biti trener kada budem imao 60 ili 65 godina. Ugovor s Manchester Cityjem je na tri godine, možda će biti i duže, ali se približavam kraju karijere kao trenera, siguran sam u to “, rekao je Guardiola.

Španjolski stručnjak je s Barcelonom osvojio tri titule i dvije Lige prvaka, a sa Bayernom je osvojio tri uzastopne Bundeslige, da bi ovog ljeta preuzeo Manchester City.

Katalonac je odbio obrazloži razloge za završetak karijere, a svaki odgovor se sveo na: “zato što sam tako odlučio”.

Pep Guardiola je, potrebno li to uopće naglašavati, jedan od najuspješnijih i najinovativnijih trenera u povijesti nogometa. Njegova Barcelona, ​​posebno iz sezone 2010-2011, smatra se jednom od najboljih ekipa u povijesti nogometa.

A tu je naravno i tim iz sezone 2008-2009, koji je, osvojio svih šest trofeja u jednoj sezoni, što nije uspio uradi nitko prije ni poslije njega. Franz Beckenbauer je nekoliko puta ponovio (i dalje ponavlja) da Bayern iz Münchena nikada nije imao trenera kao što je on.

Pep Guardiola ima samo 45 godina. Njegovu opasku o kraju karijere trenera treba shvatiti dvojako, jer se, kako prenose španjolski mediji, uglavnom odnosi na klupski nogomet. Guardiola ima želju da radi s reprezentacijama i to će, po svemu sudeći, biti jedan od njegovih narednih koraka.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!