NaslovnicaVijestiGuardiola: Posao mi nije siguran

Guardiola: Posao mi nije siguran

Menadžer Manchester Cityja, Pep Guardiola, izjavio je da ne zna da li će ostatu klubu, te da mu posao nije siguran, nakon serije loših rezultata. Španjolski stručnjak odlično je startovao u Premier ligi, no u poslednjih 15 utakmica u svim natjecanjima, slavio je samo četiri puta.

posao

“Moram prihvatiti da smo bilježili loše rezultate prošlog mjeseca i sa ovakvom situacijom se susrećem prvi put u karijeri. U velikim kompanijama i svijetu biznisa uopće, kada nešto ne ide mora se nađe druga opcija, pa je normalno da čovjek koji će otići je isti onaj koji koji pomaže igračima da napreduju “, rekao je Guardiola, a prenosi Sky Sport.

Guardiola ističe da posao koji je preuzeo nije lak i da su rezultati jedino mjerilo uspjeha na klupi.

“Dugoročni projekti ne postoje u nogometu, svi traže odmah pobjede, a ukoliko ih ne bude u nevolji si. Mora se pobjeđuje jer inače dolazi tvoja zamjena. Takve stvari se dešavaju u trenerkom poslu, a odluka je na upravi kluba. Osjećam da imam podršku vrha kluba, ali moja pozicija ovisi od rezultata”.

Guardiola je u prethodna dva kluba, Barceloni i minhenskom Bayernu, bio dominantan u tamošnjim šampionatima, ali je engleska liga znatno izazovnija i teža.

“Ne želim napustiti City. Nikada nisam dobio otkaz, pa vjerujem da ću i u Manchesteru odraditi ugovor do kraja. Siguran sam da će sljedeća sezona biti bolja, kao i ona tamo druga”, zaključio je Guardiola.

Fudbaleri Manchester Cityja imaju osam bodova zaostatka za liderom Premier lige Chelseajem, dok u osmini finala Lige prvaka za rivala imaju Monaco.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!