NaslovnicaVijestiGuardiola priznao: To je bila najteža odluka koju sam donio u trenerskoj...

Guardiola priznao: To je bila najteža odluka koju sam donio u trenerskoj karijeri

Manchester City je jučer u okviru 36. kola Premier lige slavio na gostovanju kod West Hama visokim rezultatom od čak 4-1, te tako izjednačio nekoliko rekorda, uključujući i rekord za najveći broj pobjeda u sezoni.

Guardiola komentarisao odlazak Harta

Naime, to je ‘Građanima’ bila čak 30. ligaška pobjeda ove sezone, a isto toliko pobjeda je imao Conteov Chelsea prošle sezone. Priliku da postavi novi rekord tim Pepa Guardiole će imati u nedjelju, kada na Etihad stiže Huddersfield Town.

Pep Guardiola se u intervjuu nakon jučerašnje utakmice prisjetio svog bivšeg golmana Joea Harta, koji je trenutno na posudbi u West Hamu, te je priznao kako je odluka o njegovom odlasku iz kluba najteža koju je donio u svojoj trenerskoj karijeri.

Kako pišu engleski mediji, ‘Čekićari’ ne planiraju otkupiti ugovor 31-godišnjaka, koji će najvjerovatnije vratiti u City na kraju sezone. On je od odlaska iz kluba izgubio mjesto u početnih 11 reprezentacije Engleske zahvaljujući lošim nastupima u protekle dvije sezone.

[su_no1forfootball]

Guardiola je rekao: “To je bila najteža odluka koju sam donio u trenerskoj karijeri jer on je bio nevjerovatan profesionalac i mislim da nema sumnje u njegov kvalitet. Međutim, zadužen sam za tehničke odluke. Ponekad donesem dobre odluke, a ponekad ne. Ne znam što se događa s njim u West Hamu, ali mislim da će klubovi razgovarati o mogućem transferu. Održat ćemo pregovore i donijeti najbolju odluku za sve, a posebno za Harta.”

S druge strane, trener West Hama David Moyes odbio je priznati da su u klubu već odlučili da neće otkupiti Hartov ugovor: “To nije istina, to su pogrešne informacije. Odluka o mogućim odlascima neće biti donešena do kraja sezone.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!