NaslovnicaVijestiGuardiola u City dovodi svog omiljenog štopera?!

Guardiola u City dovodi svog omiljenog štopera?!

Nakon utakmice osmine finala Lige prvaka između Juventusa i minhenskog Bayerna, Pep Guardiola je sipao pohvale na račun štopera Stare dame Leonarda Bonuccija. “Juvetus ima Bonuccija, koji je jedan od mojih omiljenih igrača”, istakao je Španac nakon meča.

Pep Guardiola

Bonucci nije tip igrača koji odgovara Guardiolinom stilu i načinu igre, pa je mnoge iznenadila ovakva izjava sjajnog španskog trenera. Italijan posljednjih nekoliko godina igra na vrlo visokom nivou i nezamjenjiv je u početnoj postavi torinskog kluba, a nakon ovakvih pohvala od strane Guardiole počelo se ozbiljno špekulisati o njegovom prelasku na Etihad narednog ljeta.

Italijanski mediji prenose da je Guardiola čak i poslao poziv Bonucciju da se priključi Manchester Cityju narednog ljeta kada će Španac preuzeti klupu Građana. Međutim, problem predstavlja ugovor koji Italijan ima sa Starom damom, a koji ističe tek na ljeto 2020. godine, pa bi čelnici Cityja morali da izdvoje ogromne novce ukoliko žele dovesti ovog pouzdanog štopera.

Vrlo zanimljiva je i činjenica da je Juventus danas produžio ugovor sa Danieleom Ruganijem do 2020. godine, koji je ove sezone zamjena za Bonuccija i Giorgia Chiellinija na mjestu štopera. Nakon što je prošle sezone pružao fantastične partije u dresu Empolija kao posuđen igrač, čelnici Juventusa su odlučili da ga vrate u prvi tim.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Mnogi vide Ruganija kao budućeg stuba odbrane Juventusa i ovaj mladi talentovani fudbaler bi mogao da bude prava zamjena za Bonuccija ukoliko Guardiola uspije da nagovori sjajnog Italijana da pređe u Manchester.

S obzirom da Martín Demichelis gotovo pa sigurno napušta redove Građana na kraju sezone, a na izlaznim vratima je i Francuz Eliaquim Mangala, ne čudi činjenica što Guardiola traga za pouzdanim i kvalitenim štoperom.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!