Guardiola već pronašao novi klub?!?

Nova sezona još nije ni započela, a engleski mediji raspisali su se o velikoj trenerskoj promjeni koja bi se trebala dogoditi sljedeće sezone, a glavni akter te priče je trener Bayerna Pep Guardiola.

man city guardiola

Engleski mediji prenijeli su kako će Guardiola od sljedećeg ljeta biti na klupi Manchester Citya. Već u nekoliko navrata Guardiolu se povezivalo sa građanima, ali ipak ova priča ima temelja, jer Pepu nakon ove sezone istječe ugovor s Bayernom, a slična je praksa bila i u Barceloni, jer Guardiola nema običaj dugo ostajati u jednom klubu, jer gubi motiv, pa obično ugovor odrađuje do kraja.

Također u Munchenu neki ljudi nisu oduševljeni učinkom Guardiole, jer po njima Pep nije doveden da skuplja trofeje po Njemačkoj već da Bayern ode do kraja u Ligi prvaka. Za Guardiolu ova sezona je vrlo bitna, ali rastanak je gotovo neizbježan, jer ukoliko ne osvoji Ligu prvaka, teško da će Bayern produžiti suradnju, a neki nagađaju kako je već dogovoren dolazak Jurgena Kloppa koji trenutno odmara baš kao što je i Guardiola prije dolaska na Allianz Arenu. U slučaju da Guardiola ima sjajnu sezonu što uključuje i osvajanje Lige prvaka tada može otići na vrhucu što je već jednom napravio kada je napustio Barcelonu, a kada je imao u rukama sjajnu momčad.

 

 

Kada uzmemo sve to u obzir, rastanak se čini realnim, a sada odlazak u City je realan jer tamo glavnu riječ u vođenju kluba ima dvojac koji je Guardiolu doveo u Barcelonu, a radi se o Ferranu Sorianu i Txikiju Begiristainu. Upravo oni su glavni razlog zbog kojeg se Guardiola dovodi u vezu s građanima, a drugi je naravno financijska moć, jer oni osim što imaju sjajnu momčad imaju mogućnost ispuniti gotovo svaku želju Pepa Guardiole.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

Neki idu toliko daleko da smatraju kako City već ovog ljeta kupuje igrače po želji Guardiole, a na nama je da budemo strpljivi i vidimo kako će se ova priča rasplesti do sljedeće godine.