NaslovnicaVijestiGuardiolin ego vs. Kloppov heavy metal nogomet

Guardiolin ego vs. Kloppov heavy metal nogomet

Na Anfieldu smo gledali fenomenalnu utakmicu u kojoj je momčad iz Liverpoola slavila rezultatom 3-0, golove su zabili Salah, Ox i Mane, a u kratkim crtama pokušat ćemo objasnit zašto je Klopp razmotirao Guardiolu…

Prvoplasirana momčad Engleske, Manchester City, danas je u okviru četvrtfinala Lige prvaka gostovao kod trećeplasirane momčad Engleske i shodno tome nebesko plavi bili su favoriti. City je kroz sezonu razmontirao gotovo svakog protivnika, a u Ligi prvaka još nisu imali pravog protivnika pa nismo ni znali njihovu pravu vrijednost.

U Engleskoj City sve gazi kao na traci, ali u Ligi prvaka čekaju i teži protivnici. Jedina momčad koja je ozbiljno porazila Cityja ove sezone bio je Liverpool i sada opet Liverpool. Liverpool je u utakmicu ušao bez puno bitnih igrača poput Emre Cana, Lallane i Matipa, dok je Cityju nedostajao Aguero.

[su_champions_league]

Od prve minute – dominacija Liverpoola, visoki pressing koji spriječava Guardiolinu modificiranu tika-taku koju igra u Cityju. Vrlo brzo Liverpool dolazi u vodstvo, a do 31. minute već je 3-0, rezultat koji je ostao do kraja utakmice. U prvom poluvremenu Liverpool je odigrao svoj najbolji nogomet, klasični Kloppov heavy metal nogomet. Visoki pressing, brzo oduzimanje lotpe, okomiti napad, sve u petoj brzini!

U ovoj prekrasnoj noći za igrače i navijače Liverpoola ne treba previše trošiti riječi na Manchester City koji je bio inferioran kada je trebalo. Oni večeras nisu imali niti jedan udarac u okvir vrata. Plod te nemoći Guardiolin ego, njegovoj velikoj mani o kojoj ipak moramo kritizirati.

[su_champions_league]

Pep Guardiola ima najprepoznatljivi taktički rukopis u današnjem nogometu, njegove momčadi imaju fenomenalno pozicioniranje na terenu, mehanizme i automatizme u igri, on radi sjajan man-managment, ali ego mu ne dopušta da se on prilagođava protivniku – “jer on je najbolji”. On smatra kako je najbolji i najpametniji na svijetu kažu čak i njegovi bivši suradnici, Premier liga koja je malo precijenjena daje mu lažnu perspektivu moći. Nije ovo prvi put da Guardiola nema plan B. On to već dugo nema, ako je ikada i imao! Realno gledajući – od 2011. godine on nije napravio ništa extra u Ligi prvaka, 2012. s Barcelonom ispao od Chelseaja, 2014. od Reala ukupnim rezultatom 5-0, a nakon toga još su ga ‘isprašili’ i Barcelona i Atletico. Jedinu veliku pobjedu koju je imao u Bayernu je protiv Juventusa, u zadnjim minutama. Prošle sezone ispao je od Monaca zbog iste stvari – tvrdoglavost, nema plan B, ne prilagođavanje protivniku.

Klopp je danas točno znao koje su mane Cityjeve momčadi, taktički savršeno postavio momčad, svi su bili na razini, a Guardiola nije imao plan B. Više je kriv za ovaj poraz nego li sudac koji je njemu poništio gol, a Liverpoolu poklonio gol. Ovaj dvoboj još nije gotov za razliku od preostala tri, ali Liverpool je sada veliki favorit za prolaz u polufinale.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!